Två företagare hyllades för sina insatser – värdiga vinnare

Två företagare, en som brinner för fossilfritt och hållbara lösningar och den andra med passion för färg och design, prisas av företagarna på Gotland.

Årets företagare på Gotland blev Magnus Lindby, vd för Roma grus. Therese Gazelius och Melker Andersson hyllar honom.

Årets företagare på Gotland blev Magnus Lindby, vd för Roma grus. Therese Gazelius och Melker Andersson hyllar honom.

Foto: Åsa Sveds

Gotland2024-06-12 20:25

På onsdagen fick Magnus Lindby, Roma grus och Christoffer Andersson, Färgboden, ta emot hyllningar när Företagarna på Gotland hade prisutdelning på hotell Kokoloko i Visby. 

– Det här är personer av kött och blod, de som vågar ta risker, ha modet att skapa arbetstillfällen och skatteintäkter. Många kriterier ska vara uppfyllda för att man ska nomineras, sa Melker Andersson, försäljningschef på Helagotland och moderator under kvällens festligheter.   

Årets företagare blev Magnus Lindby. Han har lång erfarenhet i branschen med 25 år i familjeföretaget Roma Grus där han är vd. 

”Han är en sann förebild för oss alla och således en värdig vinnare som årets företagare”, enligt juryn som konstaterar att hans företag visar på stark tillväxt och ett tydligt klimatfokus som genomsyrar visionerna framåt. 

– Det här betyder jättemycket, det är en ära och en bekräftelse på att vi gör rätt. Kanske ger priset lite självförtroende också och det är ju bra att ha, sa Magnus Lindby med ett leende.

”Med stort driv och engagemang, under denna persons ledning, har stora insatser gjorts för att få företaget fossilfritt, med anläggningar i världsklass och framtida visioner på Gotlands största solcellspark och vätgasanläggning”, står det i motiveringen till priset.  

undefined
”Det här är stort, jättestort”, sa Christoffer Andersson på Färgboden som utsågs till Årets unga företagare. Marcus Ganshed och Melker Andersson delar ut priset.
undefined
Årets företagare på Gotland, Magnus Lindby och Christoffer Andersson hyllades av Företagarna på Gotland på onsdagen.

Christoffer Andersson utnämndes till årets unga företagare. Han är delägare i Färgboden där han anammat nya teknologier som färgblandningsmaskiner och digitala färgrådgivningstjänster, något kunderna uppskattat och som bidragit till ökad lönsamhet.

”Genom sitt arbete och innovativa tänkande har denna person visat vad som är möjligt när man kombinerar passion med affärsmannaskap. Han är en förebild för unga entreprenörer och en värdig vinnare som årets unga företagare”, sägs i motiveringen till utmärkelsen. 

– Det här är stort, jättestort, och ett bevis på att vi gjort rätt. Man ska göra det man tycker om, sa Christoffer Andersson, 28 år, som hoppas priset kan ge dem möjlighet att synas i nya kretsar.

undefined
Mingel och mat ingick i kvällens prisutdelning på Hotell Kokoloko i Visby.

Det var tre företagare nominerade i varje grupp. Tillsammans med Christoffer Andersson hade också Martin Voest, Högt & Lågt Gotland AB, samt Fabian Olli Johansson, Favas by Fabian AB, nominerats.

Tre kandidater tävlade om titeln Årets företagare. Förutom Magnus Lindby var det Rolf Lindvall, Sudersands resort AB, och Annika Gustavsson, Jewellery AB.

Årets företagare är en utmärkelse som delas ut för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt och som bidrar till samhällsutveckling. I höst är Gotland med i riksfinalen där 21 regioner gör upp om den nationella titeln i de två kategorierna.

undefined
Morteza Akhlagi fick ta emot sitt gesällbrev i barberaryrket.

Företagarna på Gotland delade också ut ett gesällbrev under kvällen. Det var Morteza Akhlagi som fått det för bevis på sitt kunnande i barberaryrket.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!