Årets Lelleträff var större, mer aktiv och relativt lugn

I går avslutade årets Lelleträff på Kneippbyn. Det 23:e arrangemanget i ordningen besöktes av 1057 motorcyklister, nästan dubbelt så många som i fjol. Det medförde mer aktiviteter och större glädje och gemenskap, under mestadels lugna former.

Gotland2004-06-21 04:00
I går kväll lämnade de sista av Lelleträffens drygt tusen hojåkare Gotland för den här gången. En påtagligt nöjd Eva Werkelin kunde därmed sammanfatta den gångna veckan. Det allra mesta har fungerat mycket bra, tycker hon.
Hon menar att årets träff har varit lugnare än vanligt, trots det ökade antalet besökare. I fjol hade man 690 inskrivna motorcyklister.
­ Det har varit fantastiskt! Det här är underbara människor som tar ansvar för varandra. Statistikmässigt tycker jag de har skött sig exemplariskt.
Någon närboende har dock klagat på höga ljudnivåer. Werkelin berättar att man har haft vakter som med hårda restriktioner försökt hålla ljudnivåerna nere och att man genom plakat och högtalare informerat om vilka gränser som gäller.
­Ljudnivåerna har fungerat relativt bra, men det kommer alltid nya och vi har haft ett par ungtuppar som ska gasa lite extra.
<span class=MR>Körde in i plank</span>
Det enda allvarligare inträffade i fredags, då en berusad man satte sig på en motorcykel och körde in i ett plank.
Han fördes till sjukhus där man konstaterade att han skadat en lunga, brutit två revben och fått hjärnskakning.
­Det var tur i oturen att det inte gick värre. Alla här tycker att det är för jäkligt. Alkohol och motor hör inte ihop.
Till årets motorcykelträff hade arrangörerna satsat mer än tidigare på motorcykelrelaterade aktiviteter och upplevelser. Många besökare passade på att köra exempelvis mc-orientering, super motard på Gotland ring eller cross och teknikbanor med lånade hojar.
Man har även tittat på fotbolls-EM på storbilds-teve, badat, grillat och genomfört lekar som Lelleklassikern och Störtlopp i soptunna.
<span class=MR>Många nykomlingar</span>
De gotländska vägarna lockade också många till längre och kortare dagsturer­i år var motorcyklarna ovanligt vanliga inslag i gatubilden under Lelleveckan.
­Att vi har haft mer på programmet har nog lockat många. De kom tidigt i år, vi hade nästan 400 redan på måndag kväll. Vi har haft många familjer, många unga nykomlingar och många äldre, säger Eva Werkelin.
Det blir mer motorgemenskap framöver på Gotland och Kneippbyn. I dag måndag inleds årets Midsummer week för dem med passion för läckra bilar och i mitten av augusti är det dags för tvåhjulingar igen, vid årets internationella Harley Davidson-träff.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om