Artistmenyerna - en utmaning

Förberedelserna är i full gång på "Grå Gåsen" i Burgsvik inför kvällens premiär av "Så mycket bättre".'

Håkan och Maria Ahlsten. ARKIVBILD: HENRIK RADHE

Håkan och Maria Ahlsten. ARKIVBILD: HENRIK RADHE

Foto: Henrik Radhe

Gotland2013-10-26 15:04

För fjärde året i rad har Maria och Håkan Ahlsten vid "Grå Gåsen" ansvarat för mat och boende för artisterna som medverkar i det populära tv-programmet "Så mycket bättre".. Vilken mat det blir ikväll, som är Lill Lindfors kväll, får inte Maria Ahlsten lov att avslöja. Men det kommer bli en trevlig sittning, det är hon övertygad om.

Säsongen i stort kommer inte heller att bli en besvikelse enligt Maria Ahlsten.

– Den kommer bli jättebra, det är en väldigt omaka samling och flera artister som jag själv inte kände till.

Men för hennes del har musiken främst upplevts från köket som är intill den plats där artisterna sitter och äter.

– Mitt "Så mycket bättre" har jag upplevt från köket, jag har stått och rört i grytorna och lyssnat till repetitionerna, säger Maria Ahlsten.

Fyra år har gått och de önskemål i matväg som artisterna haft har även utvecklat och utmanat Maria Ahlsten i köket.

– Till exempel om man skriver att man önskar äppelkaka, då får man vara lyhörd och lyssna för äppelkaka kan var så olika. Sedan har det varit många maträtter jag aldrig lagat tidigare, säger Maria Ahlsten.

Hon berättar med ett litet skratt om rapparen Petter som ville ha "Biff Rydberg" gjord på reninnerfilé och som det vara sa svisch så var den klar i stekpannan.

– Det var inget långkok där inte. Sedan var det Lill-Babs som hade med sig så gott som all mat själv från Järvsö.

Ikväll blir det fullsatt med ett fyrtiotal gäster i puben som tillsammans ser på programmet och äter den meny som kvällens huvudperson Lill Lindfors skapat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!