Badpensionatet i Ljugarn sålt

Anrika Badpensionatet i Ljugarn är sålt. Ny ägare är Johan Jörgensen, entreprenör inom främst internetbranschen och med bas i Stockholm.

Gotland2007-01-11 06:00
Främsta skälet till köpet är att Johan Jörgensen och hans fru fallit pladask för pensionatet och den vackra miljön i Ljugarn.
- Här vill vi tillbringa våra somrar. Det här kommer vi att hålla fast vid, säger han.
Badpensionatet har varit till salu ända sedan våren 2005, då dåvarande ägaren Björn Gustafsson bestämde sig för att koncentrera sig på sitt andra spår på Gotland, Fårösunds fästning.
Det tog dock litet tid innan rätt köpare dök upp, men nu i vinter har det hänt och kring årsskiftet skrevs köpekontraktet under.
Köparen heter Johan Jörgensen, företagare och entreprenör inom internetbranschen med civilingenjörsexamen i botten; vd för Voxbiblia och med engagemang i bland annat Bolagsplatsen och John Looks. Han bor i Djursholm tillsammans med hustru och tre döttrar i åldrarna 1-4 år.
Hotell- och restaurangbranschen blir något nytt för honom.

Många planer
Men det är inte främst för företagandets skull han köpt Badpensionatet i Ljugarn. Det är för stället som sådant och för att han och hans fru efter att ha åkt runt och letat platser och ställen på Gotland kom fram till att Ljugarn är den plats de vill tillbringa sina somrar på.
- Vi såg direkt att det här är ett ställe där våra barn kan ha långa, sköna sommarlov, säger han.
Men samtidigt som härliga somrar för egen del hägrar finns också många planer för pensionatet.
- Pensionatet ska leva vidare, det är helt klart. Men kanske i litet andra former, säger han.
Den sommar som nu kommer kommer att bli något av en mellanperiod, tror han, verksamheten kommer troligen inte att ha hunnit finna sin nya form än.
- Det är så nytt, vi har ju inte ens tillträtt ännu. Den första 1 mars tar vi över. Planerna är väldigt vaga ännu så länge, just nu funderar vi helt förutsättningslöst kring vad man kan göra av en sådan fantastisk miljö som badpensionatet är, säger han.

Pensionat utan restaurang
Viss ombyggnad blir det säkert. Johan Jörgensen pratar om att bygga om annexet för att få lägenheter i stället för enbart rum.
- Som barnfamilj vill man ju gärna kunna laga sin egen mat, säger han.
Och att restaurangen kommer att försvinna är redan i stort sett klart.
- Ja, så blir det nog. Det blir pensionat, men utan restaurang. Det finns redan så mycket bra restauranger i Ljugarn, säger han.
Han funderar i vidare banor än enbart boende. Kanske kan Badpensionatet utvecklas till något slags kulturcentrum.
- Om ett par månader vet vi mer, säger han sedan.
Men tanken är att pensionatet ska kunna öppna som vanligt någon gång i juni. Men i en litet annorlunda regi.
Köpeskillingen vill Johan Jörgensen inte uppge utan hänvisar till säljaren, Björn Gustavsson. GT har sökt honom men fick ingen kontakt under gårdagen. Utgångspriset för Badpensionatet när det annonserades ut var dock 5,8 miljoner kronor. Men enligt Jörgensen blev slutbudet något lägre.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om