Behandlingen sköts fram

Besluten i anledning av utredningen om en möjlig nedläggning av 12 gotländska skolor sköts fram.
Ärendet kommer nu i stället att behandlas på barn- och utbildningsnämndens nästa arbetsutskottsmöte, 27 oktober.
Nämndens ledamöter hade fått för kort tid på sig för att läsa in sig på utredningen.

Gotland2004-10-15 04:00
­Vi fick materialet ganska sent och alla behöver läsa in sig ordentligt på det, konstaterar nämndens ordförande Brittis Benzler.
Behandlingen av det glödheta förslaget om grundskolans framtida organisation sköts därmed framåt i tiden, närmast till det sammanträde med nämndens arbetsutskott som hålls 27 oktober.
­Då ska vi välja ut vilka områden vi ska jobba vidare med. Eventuella nedläggningsbeslut kommer inte förrän i samband med budgeten nästa år. Och innan dess ska vi diskutera med föräldrar, personal och andra berörda.
<span class=MR>Budget 2005</span>
Bun fastställde sin budget för 2005.
­Puckeln är på väg in i gymnasiet, noterar Brittis Benzler.
Med detta avser hon de årskullar med många barn som nu nått gymnasieåldern. Och som förstås medför ökade kostnader för den skolformen. Plus 13 miljoner kronor räknar man med här.
En konsekvens av minskat elevantal i grundskolan är att sex rektorer föreslås försvinna, via pensionering.
­Vi finansierar den verksamhet vi har och kommer att kunna möta efterfrågan bättre än vad vi gör i dag, konstaterar Brittis Benzler.
Av de ålagada besparingarna à tio miljoner kr anges sex miljoner. Dessa sex mkr fördelas på:
Minskning av antalet rektorer med sex stycken 1,5 mkr, centralt tjänsteutbud 1,3 mkr, nya avtal för städning 1,2 mkr, kostorganisation 1,2 mkr samt lokalhyror 0,8 mkr.
­Vi preciserar sex av tio miljoner. De skolnedläggningar som genomförs nu ger inte så stora besparingar som vi räknat med. Men det går ihop utan förslag till nya besparingar och det känns bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om