Besked: Krogarna får ha öppet till 22.30 – från 1 juni

Restaurangerna får ha öppet till klockan 22.30 från och med den 1 juni. "Ett steg i rätt riktning", säger Magnus Olsson, verksamhetsledare på Visby Centrum.

Stora torget. Festkväll.

Stora torget. Festkväll.

Foto: David Skoog/arkiv

Gotland2021-05-12 14:32

Under onsdagens pressträff, tillsammans med Folkhälsomyndigheten, gav regeringen bland annat besked om att öppettiderna för landets restauranger förlängs till klockan 22.30. Dock gäller dessa lättnader först från och med den 1 juni. 

Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby Centrum, säger:

– Jag hade det på känn och det är ett steg i rätt riktning. Sedan hoppas och tror jag att det kommer ytterligare lättnader efter midsommar i takt med att smittspridningen går ner. Det skulle vara konstigt om vi inte hade minst samma regler som 2020, säger han.

Huvudbudskapet under presskonferensen var nämligen att restriktionerna som löper ut den 17 maj förlängs och gäller till kommande månadsskifte. Tanken är också att råden ska lättas ytterligare under sommaren, förutsatt att smittläget och trycket på sjukvården tillåter det och att vaccinationen fortlöper som planerat.

Det här är vad som gäller efter den 1 juni:

Restauranger kan hålla öppet till klockan 22.30. Regeln om max fyra personer vid samma bord behålls. Alkoholstillståndet upphör vid 22.

Marknader och nöjesparker kan öppna igen.

Matcher och tävlingar genomföras utomhus.

Publiktaket höjs: Vid utomhusevenemang 500 personer om det finns anvisade sittplatser, annars max 100 personer. För motionslopp föreslås högst 150 personer.

Lägerverksamhet för barn tillåts i viss omfattning.

Cupverksamhet inomhus och utomhus öppnar för barn.

Magnus Olsson Visby Centrum
Magnus Olsson Visby Centrum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!