Engström har ända sedan februari 1986 haft ett dedikerat intresse av Palme-mordet. Han uppskattar att han lagt långt över 15 000 timmar på att undersöka vad som hände på mordnatten.
Hans teori var, och är, att det ligger en konspiration bakom mordet. Att "Skandiamannen" Stig Engström skulle vara mördaren är för honom otroligt: "De drar fel slutsats och har inga bevis".
Men så var beskedet från chefsåklagare Krister Petersson, som därmed lade ner en av världens största mordutredningar.
Genom åren har Erik Engström, genom sitt idoga arbete, gjort sig ett namn i sammanhanget och hans förväntningar var höga sedan spaningsledningen aviserat en lösning.
Efteråt kallar han det han, och en hel befolkning, fick se och höra för en "Kalle Anka-framställan".
– Bara antaganden och slutledningar, inga bevis, inte en enda ny sak som inte tidigare varit offentlig. Jag anser att en kompetent person som Petersson sänkt såväl karriär som trovärdighet.
Nu väntar fortsatt arbete för Erik Engström. Han hade tänkt att först utvärdera resultatet av onsdagens besked, men det finns, menar han, ingenting att utvärdera.
– Vi står på samma plats som i går, inget har förändrats. Snacka om fiasko när de byggt upp att det skulle komma en slutlig lösning, säger Erik Engström.
Engström och Engström, alltså. Är ni släkt?
– Nej, inte vad jag vet!
Gotländske polisen och förundersökningsledaren Roger Nyd befann sig i Stockholms city under mordnatten för 34 år sedan. Han var då säkerhetschef på fyrstjärniga Royal Viking hotell.
Vid halvtolv-tiden rusade en hotellgäst in, berättade att han träffat Lisbet Palme som sagt att det var henne man som låg på gatan. Allt detta innan nyheten var ute.
Nyd ringde senare in tipset till Palme-gruppen, men hörde aldrig något mer. Märkligt, tycker han.
– Utredningen är dåligt hanterad från början, som om alla fick beslutsångest. Det känns som Petersson helt enkelt hade uppdraget att avsluta utredningen.
Roger Nyd hade, på plats vid tv:n, väntat sig stark bevisning. Det som framkom bedömer han som indicier.
Ulla Pettersson var vid tiden för mordet gotländsk riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Hon tycker att det trots allt är skönt att det kommit till något slags avslut.
Hon har, säger hon, genom åren inte ägnat någon större tanke åt vem som kunde vara gärningsman. Mer har hon känt sorgen över en arbetskamrat