Bolaget bakom GGN går nu med vinst

När årets upplaga av GGN summeras är läget för arrangemanget bättre än på länge. Företaget Nordic sport och event räknar med att göra vinst i år.

Conny Bohlin, vd för Nordic sport och event.

Conny Bohlin, vd för Nordic sport och event.

Foto: David Skoog

Gotland2019-10-30 21:30

På Tofta skjutfält är arbetet med att städa undan efter årets upplaga av Gotland grand national i princip klart. Vid företaget bakom arrangemanget ser läget bättre ut än på flera år. 

– Vi ser ut att gå med plus. 2019 blir ett bra år resultatmässigt, det går att se redan nu, säger Conny Bohlin, vd för Nordic sport och event. 

Företaget tog över arrangörskapet av GGN 2013, i dag är det ett av flera evenemang de står bakom. De arrangerar motionslopp för motionärer, golfresor och annat. Endurotävlingen på Gotland är däremot det mest kända arrangemanget. 

– Årets upplaga av GGN är det bästa arrangemanget vi gjort hittills. Vi har aldrig fått så mycket beröm av deltagarna förr, säger Conny Bohlin. 

Det mediala intresset riktas ofta mot eliten i tävlingen, men GGN domineras av motionsförare. Eliten består av drygt 300 förare, resten är deltagare som kommer för att de helt enkelt tycker om evenemanget där 3 000 förare deltar.

– Totalt genereras 90-100 miljoner kronor för det gotländska näringslivet. Vi räknar på 28 000 gästnätter och det gör detta till det största vi har utanför sommaren, säger Conny Bohlin. 

Diskussioner med Destination Gotland om att utöka färjetrafiken med ytterligare en båt nästa år förs. Blir det av kommer GGN att kunna ta in ytterligare 500 deltagare och enligt Conny Bohlin finns det intresserade. Intresset har de senare åren varit större än de tillgängliga platserna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!