Börje Nordh sörjs inom Centern

Det var 58-årige Börje Nordh som avled i mc-olyckan utanför Växjö i torsdags.Han sörjs nu inom Centerpartiet på Gotland, där han var ordförande för den södra kommunkretsen. - Det som hänt är mycket tråkigt. Börje var en god vän, säger Björn Larsson, Centerns ordförande på Gotland.

Björn Larsson, C-ordförande.

Björn Larsson, C-ordförande.

Foto: Bengan Zettergren

Gotland2011-06-04 04:00

Börje Nordh, 58, var mycket engagerad i landsbygdsfrågor såväl inom som utanför politiken. Han var bland annat aktiv i bredbandsutbyggnaden på södra Gotland och han arbetade med sockenutveckling i Grötlingbo, där han bodde.


"Jag är chockad"
- Han har suttit i vår distriktsstyrelse, och sedan några år tillbaka har han varit ordförande för Centerpartiets södra kommunkrets, berättar Gotlands Centerordförande Björn Larsson, som fick beskedet om dödsolyckan på fredagsmorgonen.

- Jag är närmast chockad. Han hade berättat att han skulle åka på en motorcykelresa och jag såg om olyckan på tv-nyheterna på torsdagskvällen, men jag gjorde inte den kopplingen. Det här är otroligt tragiskt...


Engagerad politiker
Polisen har underrättat de anhöriga, och Björn Larsson informerade om olyckan inom Centerpartiet i går förmiddag.

Tills vidare blir det vice ordföranden som får sköta ordförandeuppgifterna inom partiets södra kommunkrets.

- Det är mycket tråkigt. Börje var duktig och engagerad politiker. Men han var inte bara en funktionär; han var också en god vän, säger Björn Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om