Tvåtusenfemhundra semlor räknar de med att sälja under morgondagen.
– Det är helt klart så att vi toppar försäljningen just på fettisdagen, säger David Eneqvist, bagare och konditor på Ica Maxi.
De flesta håller igen på semlor till fettisdagen, men de finns till försäljning i princip året runt, nu för tiden.
– Vi har märkt en ökning av försäljningen utanför säsonen sedan ett par år, berättar David Eneqvist.
En helt vanlig tisdag i januari bakar de ungefär 300 stycken. Företag och privatpersoner har ringt in beställningar på löpande band under några dagar nu, berättar David.
– Det kan vara upp till ett hundratal på ett företag.
Butiken tillverkar även en variant som kallas wienersemla, men den som säljer bäst är den traditionella vetesemlan, bakad på smör. Mandelmassan i Davids semlor har även rostad mandel och en skvätt bittermandelolja i sig. Och så i mitten grädde.
– Bara ren vispgrädde, inte utblandad med mjölk, säger David med ett brett leende.
Men själv då, hur många ska du äta i morgon, David?
– Ingen. Jag har ätit en i år, det räcker det,säger han.
Missa inte vår tävling: Hitta semlor på helagotland.se och vinn... semlor. Läs mer>>