För henne utgör bröllopsfotograferingen en ansenlig del av inkomsten.
– Bröllopen står för 40-45 procent och sen är Almedalsveckan en stor del – det är det jag har på sommaren, säger Malin Vinblad.
Utöver Almedalsveckan och två veckors inplanerad semester, var det just bröllop som stod på schemat i sommar. Men beskedet om en begränsning för sammankomster på max 50 personer, blåste rent sommarens fullbokade kalender.
– På fem dagar blev sommaren tom. Det var som en liten chock, säger Malin Vinblad.
– Jag hade tre gigantiska bröllop nästa år, de var de första att boka av.
Av 14 inbokade bröllop i sommar blev två av, ytterligare två mindre bröllop tillkom i slutet av säsongen.
– Ett par skulle ha gift sig i Paris men valde att komma till Gotland istället. Det var bara de två, säger Malin Vinblad.
Ungefär 70 procent av dem som hon fotograferar är brudpar från fastlandet med någon form av Gotlandsanknytning.
– Några har bokat om till nästa år, några bestämde sig för att gifta sig på närmare håll på grund av tvåtimmarsregeln, men flera hänger fortfarande i luften, säger Malin Vinblad, som befarar att det kan bli svårt med lokaler när både årets och nästa års bröllop ska trängas ihop på en och samma sommar.
Malin Vinblad förväntar sig en hektisk sommar 2021. Det lär behövas.
– Många har gjort en fantastisk upphämtning under den senare halvan av sommaren, men inte eventbranschen. Bokslutet är inte klart, men jag har ett tapp på 50 procent, kanske mer. Det är tufft, men jag har en snäll man som försörjer mig.
Manne Malmros är eventansvarig och delägare i Matmuren, som driver restaurangerna Bistro Borgen, Frimis samt Matmuren catering.
– På event- och bröllopssidan har vi tappat 90 procent. Vi är glada att vi har bistron, säger han.
Normala somrar är Frimis, trädgården och ruinen S:t Nicolai populära platser för både vigsel och bröllopsfest. 2020 blev ett annorlunda år.
– De blev en katastrofsommar, både på företagssidan och bröllopssidan. Vi har genomfört tre bröllop, fyra om man räknar med en catering. Normalt har vi 15-20 bröllop på en sommar och alla stora utlandsbröllop med 120-150 gäster är borta, säger Manne Malmros.
Just bröllopspar och gäster från utlandet har blivit något av företagets specialitet.
– Vi har slagit oss in på utlandsmarknaden så det är klart att det är kännbart, säger Manne Malmros.
De bröllopen bokas i god tid och var de första att bokas av.
– De bokas ett till två år innan så det innebär att de flesta bröllop har vi lyckats boka om till nästa år. Men då är det ju en ny kull bröllop som inte får plats och många datum är redan bokade, säger Manne Malmros.
De har inte märkt av det uppsving som en del andra branscher haft under sensommaren och hösten och att ta igen årets förlorade bröllop nästa sommar, ser Manne Malmros inte som troligt.
– Det vi har förlorat har vi förlorat. Det är ingen som vill gifta sig i oktober-november och det är lördagar som är populärast. Det kanske blir något fredagsbröllop nu när det inte finns några datum kvar.
Sommaren 2021 ser åtminstone i kalendern lovande ut.
– Det är jättemycket bokat och jättemånga förfrågningar. Om vi sen kan genomföra det vet vi inte, säger Manne Malmros.
Trots avbräcket tror han att Gotland även fortsatt kommer att locka såväl svenska som utländska brudpar.
– Jag tror att Gotland fortsätter att vara en attraktiv bröllops-ö.