I onsdags stod det klart att Stafva gård styckas upp och att familjen von Corswant bara behåller mejeriet, sitt gårdscentrum och vindkraftverket.
Som Gotlands Allehanda kunde avslöja redan i måndags hade Gotlands Bryggerier ögonen på gården under försäljningen och i synnerhet mejeridelen, eftersom bryggeriet nått sitt maxtak för produktionen i innerstan på S:t Hansgatan i Visby.
I går bekräftade Patrik von Corswant också att man blivit uppvaktad av bryggeriet. Och nu säger alltså även företagets vd Johan Spendrup att Stafva gårds mejeri fortfarande är ett tänkbart alternativ för hur bryggeriet ska kunna utöka sin verksamhet.
- Vi har träffats och pratat. Så mycket kan jag säga. Men vi har även andra alternativ till hur vi ska kunna lösa vår verksamhet. Vi har fler stenar att vända på i Visbyområdet innan något är klart, säger Johan Spendrup.
B-industri
Fördelen med Stafva gårds mejeri säger Spendrup är att det redan finns befintliga livsmedelslokaler där.
- Det här är ett projekt där vi måste lösa produktionsfrågan och logistik innan vi fattar ett beslut. Men ett beslut på var vi ska vara kommer att vara klart i november december, säger Johan Spendrup.
Enligt Johan Spendrup kommer det i vilket fall som helst bli en "jätteinvestering" och man ser 20 år framåt i tiden.
- Det här är ingen B-industri och är inget för kvartalskapitalister.