Bygger ett nytt hotell i Djupvik

I sommar öppnar Vinäger-krögarna Jörgen Axenmo och Maria de Flon, restaurang och hotell i Djupvik, Eksta.Målsättningen är att ha anläggningen öppen tio månader om året.

Foto:

Gotland2008-02-04 04:00
På den gamla festplatsen, i Djupvik i Eksta, tar en ny hotell- och restauranganläggning nu form.
- Vi började bygga för en månad sen, det blir ett litet hotell och krog, säger Jörgen Axenmo.
Han står tillsammans med Lars Wedenborn som ägare till anläggningen, men det är Jörgen Axenmo och hans fru Maria de Flon, som i dag driver Vinäger i Visby, som kommer att stå för driften.
- Vi har varit på jakt i fyra, fem, år efter ett markområde. Men man vet ju när man ska bygga hotell, att det blir mycket överklaganden, här var det redan planlagt och klart. Det var mycket därför vi hamnade där och sen är det en jättefin plats, säger Jörgen Axenmo.
Paret kommer fortfarande att ha kvar Vinäger, men har sålt halva rörelsen till en anställd.
- Vi har gjort et eftersom vi kommer att lägga så mycket tid där ute. Vi ska verkligen jobba hårt för att kunna ha öppet nio till tio månader om året och läger ner mycket energi på att olika temaveckor, säger Jörgen Axenmo.
Nybygget omfattar totalt 650 kvadratmeter byggnader, varav 350 kvadratmeter restaurang- och konferensanläggning och 300 kvadratmeter hotell.
- Det blir sex stycken 50 kvadratmeter stora rum - lite lyxigare. Det blir en riktigt schysst pool ute också, säger Jörgen Axenmo.

Konferensanläggning
I anslutning till restaurangen byggs också en lite konferensanläggning, dit hoppas de dels att folk ska komma på dagskonferens från Visby, dels från Stockholm och övriga landet. Förhoppning är att på så vis kunna hålla öppet större delen av året.
- Det är tänkt som en vanlig turistanläggning på sommaren, men vi ska verkligen jobba hårt för att kunna ha öppet nio till tio månader om året, säger Jörgen Axenmo.
Restaurangen kommer att servera frukost, lunch och à la carte. Förutom turister och konferensbesökare, hoppas paret att även boende i området ska hitta dit.
- Vi riktar oss till en bred publik, vi vill att folk i närområdet ska kunna slinka in och ta en öl och att folk från Visby kommer ut och käkar, säger Jörgen Axenmo.
Målsättningen är att anläggningen ska öppna den 1 juli i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om