Av Campus nära 1300 studenter har alltså en fjärdedel ett annat modersmål än svenska. Och ökningen har varit markant på senare år då lärosätet medvetet började satsa på internationella utbildningar.
Farah Hamdo är syrianska men är uppvuxen i och har bott hela sitt liv i Kuwait City.
För henne var just kopplingen till Uppsala avgörande för att hon ens hittade speldesignutbildningen på Campus Gotland.
– Uppsala rankas bland topp 100 bland världens universitet, det var viktigt för mig, säger hon.
Farah läser sitt första år i Visby, en stad hon gillar för dess litenhet och cozyness, hon är en av de drygt 150 internationella studenter som är nya för året på Campus.
Annika Jörnemark är internationell handläggare och den de flesta får sin allra första kontakt med.
– Jag håller i välkomstprogrammet och ser till att de får en bra introduktion till sin studietid här på ön.
De allra flesta kommer veckan före studiestarten. Medan svenska studenter kan registrera sig online krävs rent fysisk närvaro för studenter utan svenskt personnummer.
De senare åren har den internationella touchen i den gamla maltfabriken i inre hamnen i Visby blivit påtaglig. I dag finns drygt tio möjliga program med undervisning på engelska, mot bara ett par stycken före 2013 det ännu var högskola.
Förutom det internationella speldesignprogrammet handlar de främst om hållbarhet i olika former.
De europeiska studenterna är i övervikt. Det visar inte minst den karta Annika Jörnemark bär omkring på, där har studenterna från utlandet nålat upp sina namn. Det har till dels en förklaring i att det för EU-medborgare är gratis att studera på universitet i Sverige.
Men fler och fler studenter betalar också för att skaffa sig kunskap på Gotland, de kommer från överallt: Mongoliet, Indonesien, Kazakstan, Mexiko.
– De söker på nätet och hittar en utbildning som matchar, var i världen den sker har inte så stor betydelse i dag, säger Annika Jörnemark. Vi räknar till omkring 50 nationaliteter på kartan.
Utbildningen i hållbar destinationsutveckling har hög densitet vad gäller världsmedborgare, för världsmedborgare är just vad många är.
– Det är så globalt här, man tänker inte så mycket på var folk kommer ifrån, säger Abrham Lagesse Wordoffa från Etiopiens huvudstad Addis Abeba.
I just hans program är det närmast ogörligt att hålla koll. Av de 43 studenterna är 39 från utlandet, fördelade på 30 nationaliteter. Bara fyra av dem är svenska, de kommer från Vimmerby, Stockholm, Uppsala och Gotland.
Läraren Ulrika Persson-Fischier sätter fingret på varför programmet är så pass populärt, även om studenterna kanske inte på riktigt inser det förrän de är på plats:
– Här befinner de sig mitt i det de studerar, en plats som främst om somrarna förvandlas till en turistort. Ett avgränsat område som fungerar bra som exempel.
Camilla Saggiomo från Sau Paulo, Brasilien, valde utbildningen sedan hon börjat ifrågasätta sig själv som turist.
Hon pluggade på Irland, Dublin, efter college och gav sig sedan ut på resa runt jorden.
– Efter en tid kändes det inte längre bra, jag ifrågasatte mig själv och den påverkan jag hade på miljön, jag började söka kurser och hamnade här, säger hon.
Till stor del håller sig studenterna för sig själva, integrationen med övriga Gotland tar tid. Det vittnar Lukas Weyh från tyska Frankfurt om.
– Det är en fantastisk internationell miljö, man lär känna folk från hela världen, men det vanliga Gotland är svårare att komma in i.