Carro & Co kom trea i Matkristallen

Gotland2005-05-21 06:00
Det blev en tredjeplats för Caroline Gardell, Christoffer Forsgren och Rickard Olofsson från hotell- och restaurangprogrammet på Elfrida Andréegymnasiet i Visby när de i går deltog i finalen av matlagningstävlingen Matkristallen i Globen.
- Det gick jättebra och vi är väldigt nöjda, säger Tina Oldenburg, lagledare och lärare för ungdomarna.
Matkristallen är en tävling för tredje årskursens elever på landets hotell- och restaurangskolor. Den genomfördes för sjunde året och det var fjärde gången elever från Elfrida Andréegymnasiet deltog. I finalen tävlade det gotländska laget Carro & Co de mot sju andra lag.
Tävlingen, som är Sveriges största tävling för blivande kockar, går ut på att komponera recept, beräkna kostnader och laga mat med minst 60 procent djupfrysta livsmedelsprodukter.
En lunchrätt för högst femton kronor per portion samt en à la carterätt skulle lagen komponera och laga. Det gotländska laget hade 45 minuter på sig att laga lunchen som bestod av rökta revbensspjäll med marinerade grönsaker och chilisås. Som à la carte hade de valt att laga en rimmad torsk med rotfruktsmuffins, jordärtskockspuré och en rödvins-balsamicosås.
Juryn, som bland andra bestod av Gert Klötzke, tog i sin bedömning hänsyn till recept, kreativitet, näringsriktighet, tid och ekonomi men även till hur väl recepten är beskrivna.
Segrade gjorde Team Norrort från Stockholm som vann en studieresa till Toscana i Italien. Tvåa blev Kräftstjärtarna från Katrineholm och trea alltså Carro & Co som vann ett knivset med tre Globalknivar plus en årsprenumeration på en ny mattidning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om