Totalt åtta lag valde att ställa upp i den lokala tävlingen där en plats på gymnasie-SM i matlagning låg i potten. I final den 16 mars nästa år är det sex lag som gör upp om förstapriset. Nu skulle lagen komponera en förrätt där huvudråvaran var majskyckling samt en tillagad ostdessert baserad på lagrad grynpipig ost med tillbehör av frukt eller bär tillsammans med ett passande bakverk.
– Jag tyckte det var en hög nivå på alla som gjorde maten. Ingen av dem har jobbat på restaurang och jag tycker de presterade väldigt bra. Det är en helt fantastisk nivå på skolan och det är mycket tack vare Paul (Bergström) och Tina (Oldenburg), säger Pi Nhi Than Le från Svenska juniorkocklandslaget.
Hektiskt på slutet
Lagen hade enligt arrangören Visita 3,5 timmar på sig att tillaga sina rätter och det krävdes mycket för att få ihop rätterna samt att även få till en delikat uppläggning av rätterna på tallriken.
– Vi valde att lägga en halvtimme på själva upplägget. Men det blev stressigt och vi hann in till juryn på minuten, säger Emma Bendroth.
När juryn skulle meddela vilka som vann stod det klart att det var Geena Berg och nyss nämnda Emma Bendroth som lyckats ta hem segern.
– Det känns stort och läskigt att vi vann. Vi drog ihop rätterna så att det skulle se bra ut, säger Geena och Emma.