GA har forskat i vad som hänt med de fem män som misstänktes för gruppvåldtäkten. Deras identiteter var belagda med sekretess i ett drygt år efter polisanmälan gjordes. Ingen av dem hade svenska personnummer, och söker man på deras namn ger det inga träffar i folkbokföringsregistret. Genom männens profiler på sociala medier framgår det att tre av dem lämnat Sverige.
Det finns också några spår i myndigheternas handlingar. Den äldsta av de fem männen, som då var 36 år gammal, sökte ersättning från staten för tiden han satt frihetsberövad. Han var gift och hade tre barn. Efter att mannen släppts fick familjen en timme på sig att packa ihop sina tillhörigheter. De måste lämna sitt hem på Gotland och förflyttades till hemlig ort. Migrationsverket bedömde det som för farligt för dem att stanna på ön.
GA lyckas få kontakt med en av männen genom sociala medier. Det var den 19-årige man som var på väg att få arbetstillstånd och därmed en chans att stanna i Sverige. De planerna grusades när han greps och inte längre kunde vara på Gotland. Han berättar att han i dag lever i Tyskland där han ska “pröva lyckan”, men han har inte hittat något jobb. Han var kvar i Sverige i något år efter händelsen, bodde i Norrland innan han fick ett tredje och slutligt avslag på sin asylansökan och lämnade landet.
De enda som dömdes för brott i samband med det som hände var de två män med kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen som dömdes för förgripelse mot tjänsteman och hemfridsbrott efter att de gjort intrång på åklagaren Mats Wihlborgs tomt. Domen föll i maj 2018 och påföljden blev dagsböter. Inga av de hot som polisanmäldes ledde till åtal.