– Vi kommer att göra nio anlöp till Visby. Det är fler än förra året och samtidigt satsar vi på en ny typ av kryssningar, säger Frida Kjellman, kommunikatör på Birka Cruises.
På tisdagen presenterade kryssningsföretaget den nya satsningen tillsammans med Goda Gotland.
Planerna har kommit långt och redan i vår kan resenärer köpa kryssningar som går från Stockholm via Mariehamn och sedan till Visby. Temat för kryssningen, som är två dygn lång, är primörer och lokala råvaror. Det kommer att serveras gotländsk mat ombord och samarbetet med en rad gårdar och producenter har redan inletts.
– Vi vill visa de gastronomiska delarna av Gotland och vi vänder oss till alla som är intresserade av mat. Vi satsar därför inte enbart på Visby utan kommer även att låta resenärerna besöka gårdar runt omkring ön.
I mitten av juni kör bolaget en speciell primörkryssning och en speciell primörmarknad anordnas när båten kommer till ön.– Vi har länge jobbat hårt för att sätta Gotland på gastronomikartan, sprida kännedom om våra gårdar och den kvalitet vi står för. Nu börjar vi se resultatet av vårt slit, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård i ett pressmeddelande.