De ska laga middag till världscupsåkarna

22 elever som går andra året på hotell och restaurangutbildningen vid Desideria åker till Åre på lördag för att under 8 dagar laga mat till de 600 deltagarna i världscupen.

Årekockar. Några av de elever som ska åka till Åre på lördag. Här tillsammans med lärarna Tina Oldenburg och Paul Bergström.Foto: Ulf Glimfalk

Årekockar. Några av de elever som ska åka till Åre på lördag. Här tillsammans med lärarna Tina Oldenburg och Paul Bergström.Foto: Ulf Glimfalk

Foto: Ulf Glimfalk

Gotland2009-03-05 04:00
Eleverna kommer från två klasser på Desideria. Samtliga elever har fått erbjudandet och 22 av dem anmälde sig.
- Ett ansvarsfullt uppdrag som i framtiden blir en bra merit för eleverna när de ska ut på arbetsmarknaden. Det är också spännande för eleverna att vistas däruppe under de här dagarna eftersom det händer så oerhört mycket hela tiden och det är så mycket folk och kändisar, säger läraren Tina Oldenburg.

600 deltagare
Eleverna ska laga frukost, lunch och middag till de 600 deltagarna. Under 12 år har Desideria haft det här samarbetet med Åre, berättar läraren Paul Bergström. Menyn är redan fastställd men eleverna vet ännu inte hur den ser ut.
Tina Oldenburg berättar att hon inte vet exakt vad det blir för mat men så mycket vet hon att det kommer att bli buffé med fisk och kött, salladsbord med mängder av grönsaker - dock inte blandningar utan mer renodlat eftersom åkarna vill ha det så. De lärare som kommer att följa med är förutom Tina Oldenburg och Paul Bergström även Jukka Reijo.

Utförsåkning
Eleverna berättar att det är tack vare Paul Bergströms kontakter som man får tillfälle att åka på den här arbetsresan.
Förutom att de ska laga mat blir det också lediga dagar som kan användas till utförsåkning för de som är intresserade.
Tävlingarna har de också möjlighet att följa via en storbilds-tv i köket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om