Från den mörka lokalen, som liknar en discolokal dunkade lagom hård popmusik med bra rytm att hålla takten till. Lars Österholm var ledare när GT kom och han höll tempot uppe bland deltagarna.
De olika lagen bestod av folk från företag, föreningar eller kompislag som betalade 1 500 kronor för att få cykla och hålla laget vid liv under tolv timmar.
- Är man tolv personer som man får vara i laget så behöver man ju bara cykla en timme var, säger Signe Rosen, Visby träningscenter. Och det är byte efter tre minuter så man kan byta var tredje minut om man inte orkar mer. Men de flesta orkar ju lite längre förstås.
Linn Nilsson hade just gått av sitt pass som pågått i tre timmar. Dessförinnan hade hon cyklat en timme tidigare på morgonen. Hon såg inte alls speciellt trött ut.
- Det är jag och Malin Sernfalk som har ett lag här i dag. Jag ska ännu cykla två timmar till innan dagen är slut. Vi cyklar sex timmar var i dag.
Halvklassiker
För Malin och Linn är spinning en grundträning några timmar i veckan. De tränar en massa andra sporter också.
- Vi håller just på med "halvklassikern" som består av Lidingöloppet, Vasaloppet, Vättern runt och Vansbrosimningen. Men spinning ger uthållighet, kondition och träning för hela kroppen. Den här veckan blir det nio pass för min del, säger Linn Nilsson.
Man får inte ont i sina knän om man bara sitter rätt och har den rätta ställningen, förklarar Linn, även om det för en annan ser ut som om benen skulle brista till slut på deltagarna.
Över en miljon
Förra året fick Barncancerfonden 789 000 kronor av evenemanget.
- Vi är uppe i över en miljon nu, säger Signe Rosen. Det ökar för varje år och det är jätteroligt. Totalt i Sverige deltar 667 lag i år och det blir säkert fler nästa år.
Deltagarna belönas med sponsrade priser av olika slag och företag i Visby.
- Linn och Malin kommer nog att belönas lite extra, säger Signe Rosen. De är verkligen värda ett litet extrapris.