De tog storslam på branschgala

Under torsdagskvällen tog Coop Gotland hem två priser på Dagligvarugalan i Stockholm.

Gänget från Stora Coop Visby som var med och tog emot priset Dagligvarugalan.

Gänget från Stora Coop Visby som var med och tog emot priset Dagligvarugalan.

Foto: Stora Coop Visby

Gotland2019-09-20 07:37

Under torsdagskvällen gick Dagligvarugalan, branschgala för livsmedelsbutiker, av stapeln i Blå hallen i Stockholm. Coop Gotland lyckades under kvällen ta hem två av fyra kategorier som de var nominerade i. 

De lyckades ta hem galans kanske tyngsta pris - Årets butik som gick till Stora Coop Visby. 

"Stora Coop Visby har med initiativförmåga och kreativitet vunnit de gotländska konsumenternas hjärtan och fungerar som dragloket i en växande förening. Butiken vågar gå sina egna vägar och har flera spännande temaavdelningar och exponeringar som utmanar det traditionella och skapar köpglädje", står det bland annat i motiveringen. 

Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland, tog även hem kategorin som Årets syftesdrivna ledare. I bedömningen tittade juryn bland annat på ledarskap, förmåga att leda, hållbarhet och resultatet för verksamheten som man leder. 

"Det senaste året har han inte bara levererat en rekordomsättning för första gången i organisationens historia utan han har samtidigt stått i framkant inom hållbarhet med mer ekologiska produkter och inte minst utmanat Coop centralt. Han har som enda Coopförening infört endast svenskt kött och dessutom höjt medarbetarnas nöjdhetsindex och engagemang", står det bland annat i motiveringen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!