De vill ta över Stafva-mejeri

Gotlands Bryggeri är intresserat av att ta över Stafvas mejeridel. Bryggeriet står i en expansionsfas och behöver tre- eller fyrdubbla kapaciteten.

Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Gotland2011-08-02 04:00

- Vi håller på och undersöker det just nu, vi har inte tagit något beslut. Det vi tittar på är enbart mejeridelen, säger Gotlands Bryggeris verkställande direktör Johan Spendrup.

Gotlands Bryggeri har i dag slagit i produktionstaket i lokalerna vid S:t Hansgatan i Visby.

- Vi kan i dag göra 500000 liter men skulle kunna tre- eller fyrdubbla den siffran på Stafva. Det går bra rakt av, det är uppåt för alla produkter. Vi tittar på att expandera på Gotland och ser en framtid på Gotland. Det har gått bra sedan vi ombildade företaget och blev en egen enhet.

Enligt Johan Spendrup kommer det också att bli aktuellt med nyanställningar vid en utbyggd produktionskapacitet.

- Men det blir inte en fördubbling vid fördubblad kapacitet. Moderna bryggerier har tagit sitt språng inom tekniken som all industri.

Det är med ett 20-årsperspektiv som man nu planerar.

- Vi ser på alla möjliga alternativ. Vår prognos för närvarande är att vi skall vara i gång med något 2014.

Och han avslöjar också en ny produkt i sortimentet: Visby julakvavit. Den kryddas och smaksätts med dill, kummin, nejlika och pomerans och börjar systemsäljas vid allahelgonahelgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om