Den svenska Vestlands- lefsan

Kan det finnas något godare till schlagerkaffet än kanelbullar? Möjligen... Vad sägs om kanelbulledeg i kaffebrödsform?GA presenterar stolt: den svenska Vestlandslefsan!

Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Gotland2010-05-28 04:00
Den klassiska norska Vestlandslefsan är något så unikt som ett kaffebröd som smakar så nära man kan komma färdigkavlad och utjäst men obakad bulldeg, komplett med smör, socker och kanel!
Vad GA har kunnat utröna finns originalet - kartonger med hårda men spröda "tunnbröd" - inte att köpa i Sverige. Med hjälp av vår lands stolta nordliga baktraditioner kan vi dock komma riktigt, riktigt nära.

Svensk Vestlandslefsa
 Mjukt tunnbröd, smör, socker och kanel.
Gör så här:
 Pensla ovansidan av brödet med lite ljummet vatten, lägg dem i plastfolie och mellan handdukar. Låt dem ligga i en kvart, så degar kakorna till sig.
 Bred försiktigt på smör. Strö sedan på redigt med kanel och socker.
Vik ihop kakorna och skär dem sedan i lämpliga bitar.
Njut!

PS. Prova gärna ut egna favoriter; i Norge fyller man också med exempelvis smör/mesost, äpplen/kanel eller choklad/kolakräm.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!