Den svenska Vestlands- lefsan
Kan det finnas något godare till schlagerkaffet än kanelbullar? Möjligen... Vad sägs om kanelbulledeg i kaffebrödsform?GA presenterar stolt: den svenska Vestlandslefsan!
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Vad GA har kunnat utröna finns originalet - kartonger med hårda men spröda "tunnbröd" - inte att köpa i Sverige. Med hjälp av vår lands stolta nordliga baktraditioner kan vi dock komma riktigt, riktigt nära.
Svensk Vestlandslefsa
Mjukt tunnbröd, smör, socker och kanel.
Gör så här:
Pensla ovansidan av brödet med lite ljummet vatten, lägg dem i plastfolie och mellan handdukar. Låt dem ligga i en kvart, så degar kakorna till sig.
Bred försiktigt på smör. Strö sedan på redigt med kanel och socker.
Vik ihop kakorna och skär dem sedan i lämpliga bitar.
Njut!
PS. Prova gärna ut egna favoriter; i Norge fyller man också med exempelvis smör/mesost, äpplen/kanel eller choklad/kolakräm.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!