DG sänker priserna på 70 000 biljetter

På grund av lägre bränslepriser har Destination Gotland nu sänkt biljettpriserna ytterligare, och dessutom lagt till fler avgångar med bilpaket.

Marcus Risberg, vd på Destination Gotland säger att man kunnat sänka priserna ytterligare eftersom priset på drivmedel fortsatt sjunka.

Marcus Risberg, vd på Destination Gotland säger att man kunnat sänka priserna ytterligare eftersom priset på drivmedel fortsatt sjunka.

Foto: Dennis Pettersson

Gotland2023-05-09 12:50

Vid två olika tillfällen den senaste månaden har Destination Gotland justerat biljettpriserna efter rådande bränslepriser. Det vill säga biljetterna har blivit billigare, både för mantalsskrivna på Gotland och för besökare.

– Vi sänkte ju priserna för sex veckor sedan eftersom bränslepriserna gått ned, och sedan har bränslepriserna fortsatt falla vilket gjort att vi successivt kunnat sänka priserna ytterligare. Det är alltså inga extra medel som tillförts systemet utan bara en effekt av lägre bränslepriser, säger Marcus Risberg, vd på Destination Gotland.

Ett mejl med information har gått ut till kunder där man kan läsa att DG sänker priserna på 70 000 biljetter. De har öppnat turlistan som nu sträcker sig till och med början på nästa år, men de har även lagt till fler avgångar med de lite förmånligare bilpaketen – Alla plus bilen – för upp till fem personer plus bil.

– Vi har både fler avgångar med Alla plus bilen-paket, och fler platser på befintliga avgångar med de här paketen. Så det är en ökad tillgänglighet av dem också, och allt kombinerat är ett resultat av lägre bränslepriser, säger Marcus Risberg.

Enligt informationen kan man nu hitta över 70 000 biljetter mellan 179 kronor och 279 kronor för gotlandsskrivna, men man har även förikryssat lågpriskalendern så att man direkt hamnar där när man loggar in.

Nu sänker DG biljettpriserna ytterligare.
Nu sänker DG biljettpriserna ytterligare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!