Företagets nya avtal spås ge jobb åt gotlänningar

15 nya jobb. Det spår det nystartade företaget Vallmo att deras avtal med fastighetsbolaget SBB kommer att leda till redan i höst. Samtidigt har SBB:s aktie rasat med nästan 75 procent under första halvåret 2022.

Vallmos vd och grundare Susanna Ehrström.

Vallmos vd och grundare Susanna Ehrström.

Foto: Pressbild

Gotland2022-07-20 09:38

Det är i ett pressmeddelande som Vallmo meddelar att företaget har skrivit ett avtal om att utföra tjänster åt koncernen SBB (Samhällsbyggnadsbolaget).

– Att få förtroendet att arbeta nära SBB, deras personal och kunder känns fantastiskt. Det är en trygghet för Gotland att SBB väljer att lägga tjänster hos oss och vi räknar med att ha förmånen att anställa ca 15 personer under hösten i olika roller, säger Vallmos vd och grundare Susanna Ehrström i pressmeddelandet.

undefined
Vallmos nya kontor ligger på Kung Magnus väg i Visby.

Utöver de anställningar som sägs ske i höst har företaget sex anställda som påbörjar sina tjänster i månadsskiftet juli/augusti. Förutom ett huvudkontor i Visby ska Vallmo även öppna ett kontor i Halmstad.

Samtidigt har SBB:s aktie under det första halvåret 2022 rasat i värde med nästan 75 procent. Bolaget – vars vd Ilija Batljan tidigare var socialdemokratiskt kommunalråd i Nynäshamn – har bland annat kritiserats av miljardären och finansmannen Sven Hagströmer i en intervju med Dagens Industri.

– Jag tycker inte att sådana bolag har på börsen att göra, säger Sven Hagströmer i intervjun.

Vallmo är ett förvaltningsföretag som startade i somras och som på sin hemsida uppger sig fungera som ”länken mellan fastighetsägaren och dess hyresgäster”. Susanna Ehrström arbetade tidigare som vd på telefon- och it-tjänstföretaget Uniguide.

undefined
Miljardären och finansmannen Sven Hagströmer har kritiserat SBB.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!