Det har på senare år höjts fler och fler röster mot att servera alkohol på alla de mingel som bjuds på under Almedalsveckan. I spetsen för den här diskussionen har nykterhetsrörelsen och IGOT-NTO gått. Det är också de, som tillsammans med andra, har tagit fram Almedalsdrinken, som 2012 av PR-byrån Westander utsågs till "hetast i Almedalen". I år är det bartendern Örjan Åstrand som har komponerat drinken. Han är nöjd med att den i år inte blir så söt.
– Huvudingredienserna är äpple, lime och ingefära. Det är kul att vidareutveckla Almedalsdrinken från söta fruktdrinkar till årets mer syrliga smak med en tvist av ingefära, säger han.
Så här gör du Almedalsdrinken 2014
3 cl koncentrerad äppeljuice
1 cl pressad lime
1 limeskiva
2 skivor ingefära
Tonic Water
is
Blanda övriga ingredienser, riv i ingefärsskivorna som har legat i sockerlag. Fyll upp med Tonic Water.