Allt fler människor har sedan reserestriktionerna lättades valt att resa till Gotland eller boka en sommarresa till ön.
Hälso- och sjukvårdsdirektören Marie Loob säger att det funnits flera situationer där människor haft svårt att hålla avstånd, men att många också är duktiga på distansen till varandra.
– Det har funnits flera situationer där man fått agera polis och säga till, säger Marie Loob, hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Gotland.
Maria Amér, regionens smittskyddsläkare, fyller i:
– På många uteserveringar och restauranger tycker jag att det ser väldigt bra ut. Affärerna har även varit bra på att märka ut avstånd. Men det finns situationer där man glömmer bort och då har man ett ansvar att backa ifrån och hålla på avståndet.
Maria Amér säger att man fått indikationer från Vårdguiden 1177 att sjuka människor kommit till Gotland.
– Att resa med symtom är inte förenligt med smittskyddslagen och det är viktigt att man har med sig. Om man ska resa ska man vara helt symtomfri, säger Maria Amér och fortsätter:
– Om man reser hit och blir sjuk, då krävs det att man har en plan B för att kunna isolera sig från andra människor.
Marie Loob säger att många föräldrar har kontaktat 1177 med barn som haft luftvägssymtom och feber.
– Det är helt emot alla restriktioner att vara ute bland allmänheten om man är sjuk. Då får man vara på sin tomt eller stuga, säger Marie Loob och fortsätter:
– Om man har symtom ska man främst vända sig till 1177 och turistmottagningen är till för akutsjukvård. Men för att få komma dit måste man ha en bokad tid. Den mottagningen kommer att vara öppen mellan vecka 26 och 32.