”Det här ska vi göra om”

Arrangörerna för Primörpremiär 2008 talar om succé. När de summerar helgen landar det på cirka 7000 besökstillfällen runt om på gårdar och restauranger.

Sofie och Felix Schollin är på Gotland för att kolla sommarhuset i Hamra...och gå på primörfestival. Det blev våfflor med morotssylt och rabarber för deras del.

Sofie och Felix Schollin är på Gotland för att kolla sommarhuset i Hamra...och gå på primörfestival. Det blev våfflor med morotssylt och rabarber för deras del.

Foto: Anna Sofia Hakeberg

Gotland2008-05-18 15:23

Bilderna ovan är alla från matmarknaden på Wisby Strand. 

Peter Daun från Goda Gotland är en av dem som arrangerat primör- och delikatesshelgen. Förutom att han säkerligen är ganska mätt så är han också nöjd.
- Det här är en matsuccé. Helgen har överträffat alla våra förväntningar.
 
Arrangemanget drog i gång redan i fredags med åtta rätters middag på Wisby Strand. Under lördagen och söndagen har sedan gårdar och restauranger från Fårö i norr till Vamlingbo i söder stått öppna för hungriga och nyfikna matintresserade. På Wisby Strand var det, förutom matmarknad och provsmakning, flera föreläsningar och kockshower.
 
- Vi kalkylerade med 2000 besökstillfällen men det blev 7000 istället, säger en glad Peter Daun.
Med besökstillfällen menas att en person kan ha besökt flera evenemang och då räknas flera gånger.
 
Arrangörerna talar redan om en fortsättning nästa år och det finns tankar om att öka på med ytterligare en dag.
- Det här ska vi göra om, det ligger helt rätt i tiden, säger Peter Daun.
 
Primörpremiären är ett samarbete mellan en mängd nätverk och företag på Gotland och finansieras främst med pengar från EU, staten, kommunen och också alla de företag som deltagit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om