Dryckesplaner i Stånga ligger still

Planerna på att använda före detta Stånga mejeri som ett centrum för att tillverka drycker av olika slag kan sägas vara vilande.

Gotland2004-12-18 06:00
En utredning som utreder förutsättningarna för dryckestillverkning i mejerilokalerna visar att marknaden finns. Men man saknar en entreprenör.
??Vi har i utredningen utgått från att lokalerna skulle kunna användas för olika slags dryckstillverkning, säger Sten Johnsson på Almi företagspartner AB som håller i utredningen. Byggnaden kan sektioneras så att den kan användas både för tillverkning av juice, volymtillverkning av vin för exempelvis Gute vin. Det går även att bränna brännvin i lokalerna.

Mognande projekt
Hittills har utredningen lett till att man bildat ett nätverk av företagare som är intresserade av dryckestillverkning. Men det är inte säkert att det blir i mejerilokalerna.
??Nu är det ju bara ett skal kvar, säger Sten Johnsson. All utrustning är borta. Vi har funderat på att göra ett slags företagshotell av byggnaden, men det krävs en entreprenör med riskvilligt kapital till det. Så det ser ut som om projektet får ligga och mogna lite till. Lokalerna tillhör ju Arla och vi kan inte påverka vem de säljer till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om