EFTER KRITIKEN: DG släpper turlistan tidigare

I fjol släpptes turlistan för sommaren 2020 strax innan jul. Nu väljer Destination Gotland att släppa den lite mer än en månad tidigare.

Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland, säger att de nu släpper turlistan under vecka 44.

Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland, säger att de nu släpper turlistan under vecka 44.

Foto: Mona Staflin/arkiv

Gotland2019-10-25 20:01

Destination Gotland har under flera år fått kritik från den gotländska turistnäringen för att de varit sena med att släppa turlistan för sommarperioden.

I inledningen av vecka 44 kommer DG släppa turlistan för högsommaren.

– Självklart har vi tagit till oss de synpunkter som funnits. Det är därför vi nu lägger upp hela högsäsongen på en gång. Sedan är vår tanke att hitta ett system så att vi kan fortsätta såhär, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

Han säger att det är många som vill kunna boka sin resa till och från Gotland i tid. 

– Trenden är att många vill boka sin resa senare och senare. Det finns även en kategori av resenärer som vill boka sin resa och boende tidigt för nästa sommar. Då ser vi att det finns ett behov av att turlistan kommer upp så fort som möjligt, säger Christer Bruzelius.

Turlistan som släpps under vecka 44 är med de stora fartygen M/S Visborg, M/S Visby och M/S Gotland.

– Vi släpper upp de stora fartygen nu och kommer lite senare att lägga till ett mindre SF700-fartyg. Sedan avser vi även att fasa in det nya fartyget M/S Thejlvar när fartyget är på plats, säger Christer Bruzelius. 

Matz Bengtsson, vd för Gotlands Förenade besöksnäring, säger att de önskar att turlistan ska släppas ännu tidigare än vad den nu gör.

– Det är positivt att de släpper turlistan tidigare. Men jag hoppas att DG i framtiden hittar ett system där man i framtiden kan släppa turlistan ännu tidigare. Många vill boka ett år i förväg, säger Matz Bengtsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!