Inför sommaren 2021 har Kneippbyn Resort startat ett samarbete med gotlänningen Egil Grönberg som sedan några år driver catering- och eventföretaget Egils kök.
De senaste åren har basen funnits i främst Stockholm, men det här året har kastat om en hel del, berättar han. Redan i våras flyttade hans fru och son som är 1,5 år till ön på heltid.
– När pandemin slog till så dog min verksamhet. Eftersom vi sedan tidigare köpt en lägenhet i Visby så kändes det som ett enkelt val att vara mer på Gotland. Ungefär hälften av mitt arbete är fortfarande i Stockholm, men en dag kanske även jag blir gotlänning på heltid igen.
I det nya uppdraget som konceptansvarig för alla restaurangerna på Kneippbyn Resort, ska Egil bland annat utveckla verksamheten i den gamla dansrotundan. Restaurangen som tidigare hette Solsidan, får en modernare tappning under arbetsnamnet Egils kök.
Själv hoppas han att restaurangen kan bli ett populärt besöksmål även under för- och eftersäsong.
Men till en början är det sommaren 2021 som gäller, och i mitten av juni är det tänkt att slå upp portarna.
– Det ska vara tillgängligt och familjevänligt. Man ska inte känna att man nödvändigtvis måste besöka nöjesparken, utan att det är kvaliteten på maten och lokalen med den fantastiska havsutsikten som ska locka gäster, säger Egil.
– Det handlar inte om att skapa en pretentiös restaurang. Bra service, mycket Gotland i råvarorna samt mat som alla kan relatera till kommer att vara i fokus, fortsätter han.