Eldenblom tänker inte lämna kommun- fullmäktige

Vänsterpartiet Gotland anser att avhoppade Elias Özyurt Eldenblom bör ta sitt demokratiska ansvar och lämna kommunfullmäktige.
Men det är inte aktuellt.
- Jag har tänkt sitta kvar mandatperioden ut, min väljargrupp vill att jag ska vara kvar. Jag har inte problem med politiken, jag har problem med vänsterpartiet, säger Elias Özyurt Eldenblom.

Gotland2005-10-04 06:00
Vänsterpartiet Gotland vill således att deras avhoppade ledamot lämnar kommunfullmäktige. I ett uttalande antaget vid vänsterpartiets medlemsmöte på söndagen heter det:
- Det mandat han blev invald på förra valet tillhör vänsterpartiet. I god demokratisk ordning skall denna plats i fullmäktige besättas av den person som enligt valresultatet står på tur att representera vänsterpartiet Gotland. Som sann demokrat borde Eldenblom inse detta och ta sitt ansvar och bereda plats för en representant för vänsterpartiet.
Men det är inte aktuellt för Eldenblom att lämna fullmäktige.
- Jag har tänkt sitta kvar mandatperioden ut. Jag vill påverka.
Beteckningen anger han till "oberoende".
- Jag har inte problem med politiken, jag har problem med vänsterpartiet och har ingen kontakt med v på Gotland, vi kommer inte överens.
Elias Özyurt Eldenblom anser att han i första hand representerar sina väljare.
- De vill att jag ska vara kvar, jag har deras stöd. Om jag lämnar fullmäktige sviker jag dem.
Han har dock lämnat sina övriga politiska uppdrag som ledamot i kommunfullmäktiges valberedning och Gotlandshems styrelse samt som nämndeman i Gotlands tingsrätt. Skillnaden är, menar han, att till dessa uppdrag var han vald av fullmäktige medan han till fullmäktige blev vald av folket.
Hur han kommer att agera vid valet 2006 har han inte helt bestämt.
- Jag ska jobba i politiken men kanske på annat sätt. Jag är inte trött på politik, jag vill jobba. Kanske driver jag personval med egen beteckning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om