Efter ett cirka tio minuter långt möte för att ta bilderna till detta reportage måste Emma Hällström, 39 år, avbryta för att hon blivit för trött.
– Jag blir chockad varje gång över att jag blir så trött, efter det här kommer jag säkert att vara utslagen i flera dagar, säger hon.
I början av mars förra året, precis innan pandemin lamslog hela landet, var hon på en konferens i Stockholm.
– Jag tror att det vara då jag blev smittad, en kompis som jag var där med blev också sjuk, säger Emma.
Hon och hennes man hade precis sålt sitt hus och några dagar efter konferensen började Emma känna sig lite dålig.
– Jag fick feber, kände mig väldigt trött och hostade någon gång per dag, säger hon.
Hon var sjuk i ungefär en vecka men hade inte en tanke på att det kunde vara covid-19.
– Sen städade vi ur huset – det var en hel gård så det var mycket att göra.
Efter ansträngningen på gården blev hon allt sjukare och från mitten av april till midsommar kom hon inte upp ur sängen.
– Jag hade inte mycket feber, aldrig över 38 grader men jag hade svårt att andas, var väldigt yr och extremt trött. Ibland orkade jag inte ens svara på tilltal.
Symptomen kom och gick med snabba kast och Emma blev ganska säker på att det var covid hon drabbats av då hon kände igen symptomen. Hon hade även huvudvärk och känselhallucinationer.
– Det kändes som om jag doppade huvudet i en hink med iskallt vatten, ett tag trodde jag att jag höll på att bli galen, säger hon.
Emma sökte hjälp och fick komma till vårdcentralen där läkaren tog prover för diabetes och sa att symptomen var ångestrelaterade. Hon upplevde att hon inte blev tagen på allvar av sjukvården.
– Jag var väldigt arg i somras när jag kände att jag blev bortviftad. Jag har haft ångest tidigare och det här var något helt annat, säger hon.
I höstas fick Emma komma till en läkare som fastställde att det var covid-19 hon drabbats av och att det nu handlade om långtidscovid.
Trots att det gått nästan ett år blir Emma fortfarande trött vid minsta ansträngning och hela livet står på vänt.
– Innan jag blev sjuk hade jag en vilopuls på 60 slag i minuten. Nu ligger vilopulsen på 90 och jag får jag en puls på 110 till 120 bara jag reser mig.
Sen hon insjuknade har hon inte orkat jobba och även familjelivet har blivit lidande.
– Min man får ta mer eller mindre allt, säger hon.
Nu har hon också fått ett brev från sjukvården där det står att de inte kan göra mer för henne.
– Jag accepterar inte att jag inte får hjälp men man måste vara frisk för att orka vara sjuk, jag orkar inte strida om det just nu.
Emma har tagit antikroppstest som visar att hon inte har antikroppar nu.
– Min största rädsla är att jag ska bli smittad igen när jag redan är så nedsatt. Det kan ju vara så att jag skulle få lätta symptom om jag blev smittad en andra gång men det kan också vara så att jag inte klarar det.
I sociala medier uppmanar hon andra att vaccinera sig.
– Det finns risk för biverkningar av alla mediciner och vacciner. Biverkningarna av att få covid-19 är att du kan dö eller att du kan bli så som jag. Du kan även smitta andra. Man måste väga biverkningarna av vaccinet mot biverkningarna av en covid-19 infektion. Biverkningarna av vaccinet är inte värre än infektionen, säger hon.