Enkelt påskbak för hela familjen
Kladdigt blir det med både muffinssmet och glasyr, och ännu kladdigare blir det om barnen får hjälpa till. Men så brukar de också uppskatta att få visa sig duktiga: mäta upp mjöl, röra och naturligtvis... provsmaka. Se bara till att ha rejält tilltaget med godisägg, det finns en risk att flertalet hamnar i magen innan de hinner bli muffinsdekoration
Se till att göra glasyren riktigt tjock, den rinner mer än man tror. Godisäggen är ganska tunga och behöver en stadig glasyr för att inte glida av. En liten kyckling bland äggen uppskattas särskilt av barnen, som har något att leka med när resten är uppätet.
Jag använder helst en muffinspanna när jag bakar eftersom muffins gärna sväller på bredden istället för på höjden om man bara använder pappersformar. För att få en hög svampformad muffin, á la kondisbakad, är det säkrare med en muffinspanna.
Med muffinspanna kan man också fylla formarna lite mer, någon centimeter från kanten. Med bara pappersformar bör man inte fylla mer än till 2/3. Till min muffinspanna med 12 formar var smeten lite snålt tilltagen, men det beror naturligtvis på hur stora formarna är.
Lycka till!
Det här behöver du:
Muffins
3 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
3 ägg
1 dl matolja eller smält smör
0,5 dl mjölk eller saft
Glasyr
2 dl florsocker
Ca 4-5 tsk citronsaft
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda ägg, olja, och mjölk i mjölblandningen och rör ihop till en slät smet.
Fyll muffinsformarna till 2/3 (eller 4/5 med muffinspanna).
Värm ugnen till 180 grader och grädda i mitten av ugnen cirka 12-14 minuter.
Låt svalna.
Blanda florsocker och lite citronsaft och rör till en slät smet. Bred på muffinsen och dekorera med godisägg, kycklingar eller annat påskgott.
Muffins
3 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
3 ägg
1 dl matolja eller smält smör
0,5 dl mjölk eller saft
Glasyr
2 dl florsocker
Ca 4-5 tsk citronsaft
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda ägg, olja, och mjölk i mjölblandningen och rör ihop till en slät smet.
Fyll muffinsformarna till 2/3 (eller 4/5 med muffinspanna).
Värm ugnen till 180 grader och grädda i mitten av ugnen cirka 12-14 minuter.
Låt svalna.
Blanda florsocker och lite citronsaft och rör till en slät smet. Bred på muffinsen och dekorera med godisägg, kycklingar eller annat påskgott.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!