Erik Olofson,
Foto: Söderlund Tommy
- Tack! Utmärkelsen kom från Gastronomiska Akademien och det var Hasse Alfredsson som delade ut den, det var jättekul!
Du fick den för utomordentliga insatser för svensk matkultur. Hur har de hittat dig?
- Jag vet inte, men kanske har det att göra med Carl Jan Granqvist. Jag undervisar i hans restauranghögskola i Grythyttan, där jag har bakkurser för kockeleverna.
Du bor inte i Rute permanent?
- Under vintern pendlar jag mellan Stockholm och Rute. På fastlandet jobbar jag som konsult och utbildare.
Några nyheter inför sommarens säsong?
- Ja, i maj har vi tänkt ordna bakkurser för avancerade hobbybakare, och vi har redan en lång lista på intresserade. Sedan kör vi igång sommarsäsongen i juni.
Är allt klart?
- Nej, det är mycket kvar att ordna, med personal och råvaror. Jag hoppas bland annat kunna få fler gotländska leverantörer, inte minst av grönsaker.
Hur gick fjolåret i Rute?
- Det kändes bra och verksamheten ökar snabbt. Det handlar inte längre om ett litet romantiskt ställe bara. Men det får inte heller bli för mycket folk, jagt vill fortfarande ha en lugn plats. Det är ugnens kapacitet som får bestämma hur stora vi ska bli.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!