Sara Eliason, geolog vid Gotlands Museum, skannar med vana ögon den klippvägg som löper längs med vattnet intill hamnen i Herrvik.
– Det vi ska titta efter är ljusa, vita ytor av kalksten. Det kan vara tecken på att någon varit här och knackat, säger Sara Eliason.
Området är ur geologisk synpunkt mycket intressant, med fossilrev som kan berätta om silurtiden för drygt 400 miljoner år sedan. Här finns fossiler i form av sjöliljor, och kattskallar i mängder.
– Jag har svårt att förstå varför någon skulle ställa sig här och knacka. Fossilerna är vanliga och inte särskilt eftertraktade. Samlare vill hellre ha trilobiter, säger Sara Eliason.
Endast vid några få ställen kommenterar Sara Eliason att det "möjligtvis kan röra sig om knackning". Men på de flesta ställen där "färsk" kalksten visar sig menar hon att den med största sannolikhet framkommit på naturlig väg genom erosion, till exempel genom kraftiga vågskvalp vid stormigt väder.
Vi tar oss bort till Kuppen för att titta närmare på den åverkan som påstås ha ägt rum där. Där ansluter även Jim Sundberg, naturguide och boende i området.
– Jag har bara hittat en liten yta där det ser ut som att någon har knackat. Men det rör sig definitivt inte om någon stor åverkan, säger Jim Sundberg.
Efter att ha skannat området noga konstaterar Sara Eliason:
– Nej, jag ställer mig tveksam till att det har knackats här över huvud taget. Jag ser inga bevis på det.