Extremt begränsat med drop in-tider för vaccin

På grund av högt bokningstryck finns just nu ett mycket begränsat antal drop in-tider för vaccinering, meddelar Region Gotland. Snart hoppas regionen öppna fler vaccinmottagningar.

Under en tid har det varit långa köer utanför öns enda drop in-mottagning i Ica Maxi Arena.

Under en tid har det varit långa köer utanför öns enda drop in-mottagning i Ica Maxi Arena.

Foto: Henrik Radhe

Gotland2021-11-16 13:29

GA har rapporterat om de långa köerna för att få tredje dosen covid-vaccin vid öns enda drop in-mottagning på Ica Maxi Arena i Visby. På grund av högt bokningstryck på de bokningsbara tiderna finns nu färre tider över till drop in.

– I samband med det justerade tidsintervallet mellan dos 2 och dos 3 kunde fler personer på en gång få tid för dos 3. Det är positivt eftersom fler kan få sin tredje dos och vaccinationen mot säsongsinfluensa samtidigt, men det betyder också att det inte finns lika stort utrymme för drop in-tider just nu, säger Christine Senter, vaccinsamordnare vid Region Gotland.

Regionen varnar för att väntetiden kan bli lång för den som väljer att besöka drop in-mottagningen.

– Vi förstår att det är frustrerande att vänta ute i kylan. De kommande veckorna är tillgången på bokningsbara tider god, så vi rekommenderar alla att boka sin tid i första hand. Vi vill också påminna om att drop in-mottagningen är öppen för den som inte redan har en bokad tid. Om man har bokat en tid ska man vänta in den, säger Kerstin Lindgren, chef för pandemienheten vid Region Gotland.

För att möta den stora efterfrågan på samvaccination med dos tre och vaccination mot säsongsinfluensa förbereder Region Gotland nu för att erbjuda den på fler mottagningar, runt om på ön. Var dessa blir är ännu inte klart.

Tid bokas även fortsättningsvis i appen "Alltid öppet" eller via telefon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!