Fältfritidsledare akut till Bingeby och Gråbo

- Vi vill skyndsammast få fältfritidsledare på plats på Bingebyområdet och Gråbo!Det säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Inger Harlevi, (m), efter gårdagens snabbt beredda och fattade beslut.

Gråbo. Kultur- och fritidsnämnden vill snabbt få fältfritidsledare på plats på Gråbo och Bingebyområdet.Foto: tobias wallström

Gråbo. Kultur- och fritidsnämnden vill snabbt få fältfritidsledare på plats på Gråbo och Bingebyområdet.Foto: tobias wallström

Foto: Tobias Wallström

Gotland2008-04-16 04:00
I går fick kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Danielsson i uppdrag att ta fram ett förslag på hur man kan organisera och finansiera två-fyra fältfritidsledare på Bingeby och Gråbo, två Visbyområden som på sistone haft en hel del ungdomsrelaterade problem.
Inger Harlevi oroas inte över finansieringen:
- Det här är så angeläget, jag tror säkert det finns fler som vill vara med. Det är en väsentlig, samhällsövergripande fråga.
Lars Danielsson ska ta upp frågan med kommunstyrelsen på torsdag. Nästa vecka ska kommunen, på initiativ av socialnämndens ordförande Gustaf Hoffstedt, (m), diskutera problematiken på Bingeby och Gråbo med Brottsförebyggande rådet.
Då ska man presentera ett förslag på hur fältfritidsledarna kan organiseras. Ambitionen är att ha dem på plats redan inom "någon vecka".
- Det viktigaste nu är att agera snabbt - att genomföra åtgärder! säger nämndledamoten Anne Ståhl Mousa, (s).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om