Fårösund blir utan tandläkare nästa år

Tandläkare Peter Stade som varit verksam på norra Gotland i 25 år har tröttnat. Nu lämnar han Folktandvården och startar eget i Lärbro. -Jag kan inte fortsätta att arbeta under en förvaltning som ständigt ifrågasätter vår verksamhet, säger han.

Foto:

Gotland2007-06-26 01:06
I ett långt brev till kommunledningen förklarar Peter Stade bakgrunden till sitt beslut, som inte är något förhastat beslut taget i stundens hetta."Trots den fantastiska uppbackning och uppmuntran som politiker och lokalbefolkning har visat mig och mina medarbetare på distrikttandklinikerna i Fårösund och Lärbro, kan jag inte fortsätta arbeta under en förvaltning som ständigt ifrågasätter vår verksamhet - - - Hellre ägnar jag mina krafter åt något uppbyggande" skriver han och menar såklart de regelbundet återkommande hoten om nedläggning av Folktandvården i Fårösund och Lärbro för att samla all tandvård på norra Gotland till Slite.Kvar tack vare Stade
För att spara pengar föreslog förvaltningen i början av året att lägga ner klinikerna i Fårösund och Lärbro, men efter en politisk behandling av frågan enades man om att låta klinikerna vara kvar. Mycket tack vare att Peter Stade bidragit till att det har fungerat så bra.Så här sa hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Per-Olof Jacobsson (c) i GT den 13 mars efter att man beslutat att behålla klinikerna: "Vi har tandläkare där och då finns det ingen anledning att lägga ner en fungerande verksamhet".Med detta stöd i ryggen har det inte varit något lätt beslut att sluta för att starta eget."Naturligtvis (är det) ett svårt beslut att fatta efter allt stöd som politiker och patienter har visat oss. Men för mig själsligen nödvändigt", skriver han.Målsättningen för Peter Stade är att övergå till privat verksamhet i Lärbro vid årsskiftet. Han understryker att han vill medverka till att övergången blir så smidig som möjligt för alla parter.-Det är givet att så länge vi har tandläkare i Fårösund så fortsätter vi där, men i och med det beslut Peter Stade nu tagit så blir det nog ingen ny anställning av tandläkare i Fårösund efter honom, säger Per-Olof Jacobsson i en kommentar. Stade går nu in på nämndens andra alternativ, nämligen privatpraktik i Lärbro. Då blir det Fårösundsborna som får åka till Lärbro istället.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om