Fler kockar vill göra bättre soppa

Gotland2012-03-01 04:00

Medan barnen har sportlov lär sig skolornas kockar mer om ekologisk mat.

Även politiker och chefer utbildas den här veckan.

Omkring 120 personer deltar i heldagskurser i Visby, Hemse och Klintehamn, med fokus på ekologiskt, vegetariskt, årstidsanpassat och närproducerad mat.

Kurserna blandar teori med praktik, och deltagarna får bland annat laga en 19-rätters buffé tillsammans, uppger Region Gotland på sin hemsida.

Kursledare är kocken Erik Måneld och pedagogen Gösta Skoglund, från Miljöresurs Linné i Växjö.

De båda har de senaste fem åren hjälpt till med den ekologiska omställningen i 30 av landets kommuner.

Region Gotland ligger redan högt när det gäller inköp av ekomat. Målet är att under året nå en andel av 25 procent ekologisk mat.

I går kväll fick bland andra politiker, upphandlare och måltidschefer vara med på en kvällskurs med smakprov i form av en ekobuffé.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!