Medan barnen har sportlov lär sig skolornas kockar mer om ekologisk mat.
Även politiker och chefer utbildas den här veckan.
Omkring 120 personer deltar i heldagskurser i Visby, Hemse och Klintehamn, med fokus på ekologiskt, vegetariskt, årstidsanpassat och närproducerad mat.
Kurserna blandar teori med praktik, och deltagarna får bland annat laga en 19-rätters buffé tillsammans, uppger Region Gotland på sin hemsida.
Kursledare är kocken Erik Måneld och pedagogen Gösta Skoglund, från Miljöresurs Linné i Växjö.
De båda har de senaste fem åren hjälpt till med den ekologiska omställningen i 30 av landets kommuner.
Region Gotland ligger redan högt när det gäller inköp av ekomat. Målet är att under året nå en andel av 25 procent ekologisk mat.
I går kväll fick bland andra politiker, upphandlare och måltidschefer vara med på en kvällskurs med smakprov i form av en ekobuffé.