Flera intresserade av att bli delägare
Scan söker nu delägare till slakteriet i Visby. Meny Gotland, som delar lokaler med Scan, har redan tidigare talat om att ta över Visbyslakteriets lammproduktion, och man ställer sig positiv till ett delägarskap om det finns fler intressenter.
Slaktchef. Fredrik Jönsson menar att delägarskapet är en chans för köttleverantörerna på Gotland.
Foto: Henrik Radhe
Hur ser du på att slakteriet kanske läggs ner?
- Det får inte ske. Det skulle vara en nådastöt mot köttnäringen på Gotland.
Vad betyder det för er del?
- Ja, i så fall måste vi agera. Närproducerat är vår affärsidé och det varumärket är väldigt viktigt att värna. Alla i branschen på ön måste dra sitt strå till stacken, säger Gert Andergren.
Odd Norman på Ejmunds gård är en av Gotlands största köttproducenter. Han ser möjligheter i Scans besked, och kan tänka sig att gå in i ett delägarskap, under förutsättning att Scan stannar kvar i verksamheten.
- Ja, det finns väl en möjlighet att jag kan gå in och hjälpa till att driva slakteriet. Men det måste finnas kunskap och erfarenhet. Jag samarbetar ju redan med Scan och skulle gärna fortsätta med det.
Hur viktigt är det att det finns ett slakteri på ön?
- Det känns inte alls roligt att tänka sig att det inte skulle finnas ett slakteri på Gotland. Då får man kanske vända sig till KLS i Kalmar. Men så långt ska det förhoppningsvis inte behöva gå, säger Odd Norman.
Patrik von Corswant på Stafva gård förhåller sig för sin del skeptisk till Scans utspel.
- Inte vet jag var de ska hitta entreprenörer som har såna pengar att skjuta in. Vi har i alla fall inte de pengarna i dagsläget, och hur ska det drivas? Det känns väldigt oklart vad Scan vill med det här.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!