Företagsledningen vägrar att uttala sig

Maja Horwitz lämnar Destination Gotland.Och företagets högsta ledning vägrar att uttala sig i fallet över huvud taget.- Det tänker jag inte kommentera, säger Jan-Erik Rosengren, vd för Rederi AB Gotland och för Destination Gotland.

Foto: Petra Jonsson

Gotland2009-09-18 04:00
Maja Horwitz lämnar sin roll som vice vd eftersom hon inte fick den vd-roll för Destination Gotland som hon ansåg sig lovad.

Tigande ledning
Att få företagsledningen att kommentera ens det faktum att Maja Horwitz lämnar rollen som vice vd visade sig i går vara omöjligt.
- Det är en styrelsefråga som du får ta med vd:n Jan-Erik Rosengren. Det kan jag inte kommentera, säger Destination Gotlands marknadschef Per-Erling Evensen, som också är företagets pressansvarige kontaktperson.
Även Jan-Eric Nilsson, styrelse- och ledningsgrupp-ordförande i Rederi AB Gotland, härvisar till Jan-Erik Rosengren:
- Hanteringen av frågor kring organisationen lämnar jag till honom, meddelar Jan-Eric Nilsson som inte vill kommentera fallet ytterligare.

"Får stå för henne"
Men Jan-Erik Rosengren, vd för såväl moderbolaget Rederi AB Gotland (Gotlandsbolaget kallat) som för dotterbolaget Destination Gotland, har inget att tillägga:
- Det tänker jag inte kommentera, svarar han kort.
- Det Maja har sagt får stå för henne.
När GT får tag i styrelseordföranden Bengt-Erik Bengtsson säger han sig först inte ens veta om att Maja Horwitz ska ha lämnat posten som vice vd.
- Det känner jag inte till.

"Inget att tillägga"
Så är det - vad är företagets kommentar till det?
- Jag vill inte kommentera det. Ulf Ahlquist är vår vd från årsskiftet, det är allt jag kan säga. Jag har inget mer att tillägga, säger Bengt-Erik Bengtsson.
GT har också sökt Eric D Nilsson, hedersordförande i Rederi AB Gotland, men han har inte gått att nå.
Destination Gotland är bolaget som sköter färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet.
Destination Gotland ägs till 100 procent av moderbolaget Rederi AB Gotland, också kallat Gotlandsbolaget.
Jan-Erik Rosengren är vd för såväl Rederi AB Gotland som Destination Gotland.
Maja Horwitz har hittills varit vice vd för Rederi AB Gotland och för Destination Gotland
Ulf Ahlquist offentliggjordes nyligen som den som ska ta över som vd för Destination Gotland efter Jan-Erik Rosengren pension. Vem som ska bli vd för Rederi AB Gotland är ännu inte klart.
Jan-Eric Nilsson är ordförande i Rederi AB Gotlands ledningsgrupp och styrelseordförande i samma bolag.
Eric D Nilsson är familjefadern i ägarfamiljen Nilsson - där bland andra styrelseordföranden Jan-Eric Nilsson ingår - och sitter nu som hedersordförande i Rederi AB Gotland, där han tidigare varit vd och arbetande styrelseordförande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om