Försvunna flickan har återfunnits

En 14-årig flicka anmäldes försvunnen vid 22-tiden på måndagen. Vid 20-tiden på tisdagskvällen återfanns flickan vid god vigör, meddelar anhöriga.

Gotland 9 augusti 2022 09:28

Flickan sågs senast i bostaden i Fardhem på måndagsförmiddagen men mamman ska ha haft kontakt med flickan senast vid 15-tiden samma dag. Enligt polisens uppgifter har hon tagit buss nummer tio från Fardhem till Visby vid 12.30-tiden för att träffa en släkting. Flickan ska också ha kommit fram till Visby vid 14-tiden. Släktingen ska dock inte ha träffat flickan.

Flickan är 169 cm lång, har brunt hår och ska ha varit klädd i svarta jeans, svart hoodie och svart linne vid försvinnandet. Hon ska även ha haft en grå handväska.

Polisen har haft kontakt med anhöriga och flickans vänkrets för att få mer information om försvinnandet och de undersöker nu om hon kan befinna sig hos någon som föräldrarna inte känner. 

– Vi misstänker i nuläget inget brott, säger stationsbefäl Mats Lindqvist.

Polisen har sökt efter flickan under natten och kommer fortsatt att arbeta aktivt med försvinnandet under tisdagen.

Anhöriga har också lagt ut information om försvinnandet på sociala medier.

Under tisdagen framkom uppgifter på att flickan ska ha tagit buss 20 mot Fårösund från Visby vid 16-tiden.

Vid 15.30-tiden på tisdagen var hon fortfarande försvunnen. Polisen har fortfarande ingen misstanke om att hon skulle ha blivit utsatt för brott.

Polisen välkomnar alla tips från allmänheten via 114 14 eller via polisens formulär. Ser du den försvunna flickan ska du ringa 112.

Uppdaterad 18.30:

Polisen uppger på tisdagskvällen att man inte längre arbetar operativt med försvinnandet.

Stationsbefälet i Visby meddelar att anledningen till detta är det inte finns någon misstanke om brott mot flickan.

– Flickan är fortsatt inte anträffad av oss eller hennes familj. Men det finns inget som tyder på att något brott har begåtts eller att flickan inte självmant håller sig borta. Med anledning av det kommer vi inte att göra några fler operativa åtgärder i ärendet. Så vi åker alltså inte runt och letar, säger polisens stationsbefäl John Lundström.

Uppdaterad 20.20:

Strax efter klockan 20 på tisdagskvällen meddelade flickans mamma på sociala medier att flickan påträffats vid god vigör.
"Den flicka i tonåren som anmälts försvunnen och som sökts av polisen på Gotland är inte längre försvunnen. Hon är tillsammans med sina anhöriga och mår bra. Det finns liksom tidigare inga misstankar om brott i samband med försvinnandet", skriver polisen på sin hemsida.

Så jobbar vi med nyheter

 
 
 
 
 
 
Kommentera
Ämnen du kan följa