Fram- tiden på väg
Samma dag som den traditionella studentbalen ägde rum kom sommaren och i strålande sol gick kortegen från Säveskolan till Almedalen i lördags. Veteranbilar, motorcyklar och andra, moderna fordon glittrade i kapp med studenterna i solskenet och gatorna kantades av glada föräldrar och anhöriga.
I lördags var det alltså dags för den efterlängtade balen och kortegen blev helt underbar, mycket tack vare det fina vädret. Sammanlagt 413 studenter från samtliga gymnasieskolor på Gotland deltog i balen.
Näsduken till hands...
I Almedalen stod föräldrar och anhöriga och väntade på sina fina ungdomar med kameror laddade och näsduken till hands. För det kan liksom komma en liten tår i ögat när man ser sitt barn i de vuxenkläder som de är "utstyrda" i.
På Wisby hotell bjöd köksmästaren Leif Rangbäck på trerättersmiddag som bestod av kräft- och räktoast till förrätt, oxfilé med apelsin och svart pepparsås samt vårlegymer som huvudrätt. Middagen avslutades med efterrätten chokladmousse, kanelflarn och mangosås. Alla ville inte äta oxfilé men det fanns vegetarisk mat till de 40 studenter som är vegetarianer. I köket jobbade sju personer och 25 servitörer.
Dans till morgonen
Dansen gick till morgontimmarna och för den stod orkestern Får People, som normalt består av fyra personer men utökades kvällen till ära med två och dessa är Tommy Schüberg, Fredrik Molin, Roger Bergvall, André Christiansson, Conny Gahnström och Per Othberg.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!