Gangstertema i Maggios Gotlandsfilm

Veronica Maggios album "Fiender är tråkigt" lanseras nu via en kortfilm inspelad på Gotland. I den genomför hon och en kompanjon en brottsodyssé á la Bonnie och Clyde.

Cash och vapen. Björn Elgerd och Veronica Maggio har försett sig rikligt.

Cash och vapen. Björn Elgerd och Veronica Maggio har försett sig rikligt.

Foto: Skärmdump

Gotland2019-10-21 09:13

Ja, Veronica Maggio tar ett nytt videogrepp när hon lanserar "Fiender är tråkigt" via en 12 minuters kortfilm eller långmusikvideo. Delar av samtliga tio spår från albumet finns med och Veronica Maggio spelar själv den ena huvudrollen där Björn Elgerd gör den andra. 

Tillsammans med regissören Måns Nyman har Veronica Maggio gjort en tolkning med nya perspektiv av det klassiska dramat omkring rövarduon Bonnie och Clyde. Filmen är inspelad på Gotland och går nu att se på bland annat Youtube.

– Det började i maj som ett bollande av idéer fram och tillbaks mellan Veronica och mig. Vi ville göra en historia som var lätt att känna igen och ville ha någon slags road movie. Så vi var på flera olika platser och skrev olika kapitel i filmen för varje låt, berättar Måns Nyman om filmprojektets start. 

–  Vi kollade på klassiska filmpar och valde mellan några olika. Bonnie och Clyde var så enkla att känna igen så vi behövde inte berätta hela historien för att folk ska göra det, men vi bytte rollerna på Bonnie/Clyde.

Hur lång filmen skulle bli var inte bestämt utan det visade sig. 

–  Jag tänkte nog 6-7 minuter men kände att vi hade material för en längre.

Inspelningen skedde i mitten av augusti. Att Gotland skulle bli inspelningsplats var inte heller givet.

– Det skulle handla om samhällen som var på väg att avfolkas och jag letade. Eftersom jag har hus på Gotland (Lärbro) så känner jag till hur det ser ut, var det finns fina miljöer, framhåller Måns Nyman.

– Jag ville hitta ställen som inte kändes typiskt Gotland så vi undvek platser som Blå lagunen. 

Ett rån av en bensinstation spelades exempelvis in i Burgsvik. 

– Södra Gotland är lite exotiskt, man känner lite "wow vad är det här för plats". Jag har varit i Burgsvik och spelat in "Så mycket bättre"-miljöer så det hade jag koll på. 

Måns Nyman kan musikvideoområdet.

– Jag har gjort 50 musikvideor. Det är kul för det mesta så länge jag får komma på idéerna själv. Men jag tycker också om när artisterna lägger sig i, då blir de mer engagerade. De har ofta bra idéer om vad deras musik betyder, jag tar idén vidare. 

Han tycker inte heller att musikvideons storhetstid är förbi.

– Det är mer vanligt än förut. Det som ändrats är att man inte riktigt syns på en tv-kanal längre utan på internet. Just därför måste alla göra något, det är enda sättet att marknadsföra sig. 

Veronica Maggio har just rånat macken i Burgsvik.
Veronica Maggio har just rånat macken i Burgsvik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!