Gastronomiskt pris till Ejmunds GĂ„rd
Maud och Odd Norman, Ejmunds GÄrd i Roma, har tilldelats Gastronomiska Akademiens diplom för utomordentliga insatser för svensk matkultur.De fÄr det för sitt nötkött.- Det hÀr Àr ett erkÀnnande av att vi jobbar Ät rÀtt hÄll, att det Àr kvalitet pÄ det vi levererar, sÀger Maud Norman.
Odd och Maud Norman, Ejmunds GÄrd i Roma, fick ta emot Gastronomiska Akademiens diplom för utomordentliga insatser för svensk matkultur. Foto: Thomas Svensson
Foto: Thomas Svensson
- Vi fÄr det för utomordentliga insatser i svensk matkultur. Gastronomiska Akademien har delat ut sina diplom till producenter sedan 1960. Men jag tror att vi Àr de första som fÄr det för nötkött, sÀger Maud Norman.
KvalitetsstÀmpel
UtmÀrkelsen Àr betydelsefull, en slags kvalitetsstÀmpel gentemot konsumenter och restauranger som köper svenskt nötkött.
- Jag tror det har betydelse att sÄ kunnigt folk delar ut belöningar, Gastroniska Akademien har blivit ett namn som stÄr för hög kvalitet, sÀger Maud Norman.
Det Àr Gastronomiska Akademien som tillsammans med föreningen MÄltidsakademiens vÀnner som arrangerar den Ärliga utdelningen av medaljer och diplom. Motiveringen till att Maud och Odd Norman fick belöningen löd: för nötköttsproduktion i harmini med naturen, som ger jÀmn och hög kvalitet.
Tidigare pristagare
Gotland har Àven tidigare Är varit representerat bland pristagarna. Senast var det Rute Stenugnsbageri som fick en silvermedalj. Tio diplom har gÄtt till Gotland under Ären, bland andra till Nils och Marianne Sundberg, Hemse hotell, Anders Broman, ToftagÄrden, Inga och Yngve Andersson, Ryftes i Fole, och till Kjell Arne Jacobsson, Katthammarsviks rökeri.
2009 Ă„rs vinnare
Guldmedalj: Johan Jureskog, Restaurang Rolf kök, Stockholm.
Silvermedalj: Leila Lindholm, Mariefred
Guldpenna: Lennart Jarnhammar, Stockholm
Diplom: Vikentomater, Viken i SkĂ„ne, HĂ„llstrands Fisk & Rökeri, HĂ€stskĂ€r i Fagerviken, Ejmunds GĂ„rd, Roma pĂ„ Gotland, Ăsterhagen Glass, Hjo och Dufweholms herrgĂ„rd, Katrineholm.
Guldmedalj: Johan Jureskog, Restaurang Rolf kök, Stockholm.
Silvermedalj: Leila Lindholm, Mariefred
Guldpenna: Lennart Jarnhammar, Stockholm
Diplom: Vikentomater, Viken i SkĂ„ne, HĂ„llstrands Fisk & Rökeri, HĂ€stskĂ€r i Fagerviken, Ejmunds GĂ„rd, Roma pĂ„ Gotland, Ăsterhagen Glass, Hjo och Dufweholms herrgĂ„rd, Katrineholm.
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!