Gastronomiskt pris till Ejmunds GĂ„rd

Maud och Odd Norman, Ejmunds GĂ„rd i Roma, har tilldelats Gastronomiska Akademiens diplom för utomordentliga insatser för svensk matkultur.De fĂ„r det för sitt nötkött.- Det hĂ€r Ă€r ett erkĂ€nnande av att vi jobbar Ă„t rĂ€tt hĂ„ll, att det Ă€r kvalitet pĂ„ det vi levererar, sĂ€ger Maud Norman.

Odd och Maud Norman, Ejmunds GÄrd i Roma, fick ta emot Gastronomiska Akademiens diplom för utomordentliga insatser för svensk matkultur.  Foto: Thomas Svensson

Odd och Maud Norman, Ejmunds GÄrd i Roma, fick ta emot Gastronomiska Akademiens diplom för utomordentliga insatser för svensk matkultur. Foto: Thomas Svensson

Foto: Thomas Svensson

Gotland2010-01-20 04:00
Belöningen fick de ta emot av professor Carl Jan Granqvist vid en ceremoni i Riddarhuset i Stockholm i lördags. Maud och Odd Norman har tidigare fÄtt en del priser, men det hÀr Àr en av de finare utmÀrkelserna de fÄtt.
- Vi fĂ„r det för utomordentliga insatser i svensk matkultur. Gastronomiska Akademien har delat ut sina diplom till producenter sedan 1960. Men jag tror att vi Ă€r de första som fĂ„r det för nötkött, sĂ€ger Maud Norman.

KvalitetsstÀmpel
UtmÀrkelsen Àr betydelsefull, en slags kvalitetsstÀmpel gentemot konsumenter och restauranger som köper svenskt nötkött.
- Jag tror det har betydelse att sĂ„ kunnigt folk delar ut belöningar, Gastroniska Akademien har blivit ett namn som stĂ„r för hög kvalitet, sĂ€ger Maud Norman.
Det Àr Gastronomiska Akademien som tillsammans med föreningen MÄltidsakademiens vÀnner som arrangerar den Ärliga utdelningen av medaljer och diplom. Motiveringen till att Maud och Odd Norman fick belöningen löd: för nötköttsproduktion i harmini med naturen, som ger jÀmn och hög kvalitet.

Tidigare pristagare
Gotland har Àven tidigare Är varit representerat bland pristagarna. Senast var det Rute Stenugnsbageri som fick en silvermedalj. Tio diplom har gÄtt till Gotland under Ären, bland andra till Nils och Marianne Sundberg, Hemse hotell, Anders Broman, ToftagÄrden, Inga och Yngve Andersson, Ryftes i Fole, och till Kjell Arne Jacobsson, Katthammarsviks rökeri.
2009 Ă„rs vinnare
Guldmedalj: Johan Jureskog, Restaurang Rolf kök, Stockholm.
Silvermedalj: Leila Lindholm, Mariefred
Guldpenna: Lennart Jarnhammar, Stockholm
Diplom: Vikentomater, Viken i SkĂ„ne, HĂ„llstrands Fisk & Rökeri, HĂ€stskĂ€r i Fagerviken, Ejmunds GĂ„rd, Roma pĂ„ Gotland, Österhagen Glass, Hjo och Dufweholms herrgĂ„rd, Katrineholm.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om