Ger 10 000 kronor till Niklas fond mot våld och droger
I helgen firar Gotlandsrevyn 100-jubileum. Istället för att ha en stor fest kommer en stor summa pengar ges till Niklas fond mot våld och droger. Även helgens publik kommer ha chans att skänka pengar till fonden.
Sedan starten med nyårsrevyn ¿Duga" för fem år sedan spelar Gotlandsrevyn den etthundrade föreställningen med revyn ¿Femmen" på Rondo i Klintehamn i helgen. Vilken föreställning under helgen som är den etthundrade råder olika meningar om så därför räknas alla de fem uppträdande som går från fredag till söndag som jubileumsföreställningar. Jubileet firas inte med någon fest utan med ett samarbete med Niklas fond mot våld och droger.
Gotlandsrevyn tycker att arbetet som görs inom Niklas fond mot våld och droger är bra och bör stödjas.
Det är ett sätt att stanna upp ett litet tag och tänka efter, säger Roland Olsson, ordförande i Gotlandsrevyn.
<span class=MR>Stor förmån</span>
Han tycker också att det är en stor förmån och en stor glädje att få vara med att ge pengar. I tacksamhet över att få göra det som revygänget tycker är roligt vill de göra ett samarbete med Niklas fond mot våld och droger och skänker 10 000 kronor till fonden. Publiken på Rondo kommer också att kunna ge pengar. Detta ska troligtvis kunna göras efter varje föreställning.
Tycker man att det här är en bra sak så kan man ge en slant, men det ska givetvis vara frivilligt, säger Roland Olsson.
Niklas fond mot våld och droger kom till i september 1997 efter det att Niklas Öberg blivit knivmördad i Visby på sommaren samma år. Fonden riktar sig först och främst till ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern och deras föräldrar.
<span class=MR>5 500 ungdomar har besökts</span>
Genom föreläsningar, manifestationer, utbildning och möten vill man hjälpa till att ge styrka till att stå emot påtryckningar att testa droger och att kunna tydliggöra ungdomars alkoholvanor. Målet är att senarelägga de ungas drogdebut så länge som möjligt och stoppa det ökade våldet. Det är främst på Gotland som arbetet skett och hittills har man besökt runt 5 500 ungdomar och lika många vuxna. Ett sätt att sprida information om våld och droger har varit genom teaterpjäser, bland annat har man bjudit in ungdomar till att se en uppsättning om droger som hasselaelever skrivit.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!