Glödhett derby direkt i premiären

Vilken premiär det blir i damtrean. Dalhem-P 18 möts direkt i ett glödhett derby. - Vi vinner med 4-2, säger Dalhems nya forward Rebecca Martis. - P 18 vinner med 2-1, kontrar P 18:s lagkapten Isabella Cederholm.

Gotland2007-04-11 06:00
Lördagen den 21 april smäller det på Dalhem IP.
GA träffade två profiler på Högklint utanför Visby - Dalhems nya forward Rebecca Martis och P 18:s lagkapten Isabella Cederholm för att snacka om förväntningarna inför säsongen.
För Rebecca Martis, 22, blir matchen något alldeles extra.
Martis lämnade moderklubben P 18 efter degraderingen från division 2 hösten 2005. Senaste säsongen spelade Rebecca för Borlängelaget Ornäs i division 1.

Tillbaka men i fel tröja
Nu är hon tillbaka - men alltså inte i P 18 utan i seriekonkurrenten Dalhem.
- Visst blir det speciellt för mig, samtidigt är det en väldigt viktig match. En vinst i premiären ger ju medvind inför fortsättningen, säger Rebecca Martis.
Varför blev det Dalhem?
- Jag känner att jag kan utvecklas mest i Dalhem, de har mest rutinerade spelare, säger Rebecca Martis.
Men valet var inte helt lätt?
- Nej. Hade Dalhem varit kvar i tvåan hade det inte varit något snacka om saken. Nu provspelade jag även för P 18 och KIK/FG, men till slut blev det Dalhem.

Nu möts de tidigare lagkamraterna
En av spelarna Rebecca ställs mot i premiären är 21-åriga Isabella Cederholm. Tidigare var de lagkamrater, ett tag till och med anfallspar i P 18.
- Vi ger alltid vårt yttersta och kommer inte att vara extra hårda mot just Rebecca bara för att hon spelat i P 18, men det ska bli jättekul med derby, även om det är på gott och ont att det kommer i första matchen, säger Isabella Cederholm.
Dalhem åkte snörligt ur tvåan i fjol och vill tillbaka direkt - även P 18 siktar högt.
- Vi ska vara med och slåss om seriesegern, säger Isabella Cederholm.
Har ni spelarmaterial för det?
- Ja, det tycker jag. Jag tror på mitt lag och de yngre tjejerna som flyttats upp i A-laget ser bra ut, fortsätter Isabella Cederholm.
För Dalhem med namn som Rebecca Martis, Helena Nirs, Jenny Lööf, Andrea Caesar, Frida Åberg-Mattsson och Fia-Lotta Pipping är allt annat än serieseger ett fiasko.
- Målet är glasklart, vi ska vinna trean, säger Rebecca.
Hur ser du på din roll i Dalhem, Rebecca?
- Jag vet inte riktigt. Det klart att som forward förväntas det att man ska göra mål, men jag ser mig nästan mer som en framspelare.
Isabella Cederholm har spelat på de flesta positionerna i P 18. I år är hon tänkt som vänsterback.
- Jag har nog spelat allt utom målvakt, men nu har jag hittat min plats, säger Isabella Cederholm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om