Visst är det värt att hylla, 40 bast, in i medelåldern, hurra, hurra, hurra, hurra!
Men å andra sidan jubilerar det här bladet lite när som helst.
Redan för drygt sex år sedan kunde detta nyhetsorgan faktiskt fira 50 år. Vid årsskiftet 1966-67 blev två nyhetsredaktioner en varvid titeln Gotlands Tidningar för första gången lades till i Gotlänningens och Folkbladets huvuden.
Tidningarna gavs fortfarande ut var för sig, dock var det vanligtvis endast ledarsidan som skilde dem åt. Gotlänningen precis som i dag oberoende centerpartistisk och Folkbladets oberoende socialdemokratisk.
Men, alltså, den 1 september 1983 gavs GT för första gången ut som en enda tidning. De ursprungliga tidningarnas huvud försvann från förstasidan och återfanns nu endast över respektive ledarsidor.
Samma dag sköts en sydkoreanskt passagerarplan med 269 passagerare ned av sovjetiska jaktplan och två dagar senare blev Marianne Berglund världsmästare i linjelopp på cykel.
Som redaktionschef hade Rune Jacobsson rekryterats. Rune, ursprungligen från Lye, hade startat sin tidningsbana på Gotlänningen på 1950-talet, fortsatt till GA:s redaktion och även en tid verkat i Stockholm.
Rune gick i pension 1991 och avled sex år senare. Dessförinnan hade han uträttat stordåd och 1975 tilldelats Stora journalistpriset för sin omdaning av bladet.
Nästa sammanslagning inom det gotländska medielandskapet kom att genomföras 1999 då GT och GA slogs samman i ”Gotlandspress AB” – senare Gotlands Media – som då huvudägdes av Norrköpings Tidningar med minoritetsandelar av de lokala tidningsägarna.
Detta ägande avslutades 2009, sedan dess ägs de båda titlarna GT och GA av NTM-koncernen, baserad i Norrköping.
I december 2022 firade Gotlands Allehanda 150 år (första provnumret i december 1872, utgiven från året därpå) med pompa, ståt och tårta på stan.
Gotlänningen startade 1884 och fyller således 140 år nästa år, dags att fira igen, alltså.
Gotlands Folkblad publicerades första gången 1928, fem år kvar till seklet jämnt således.
1811 gavs den allra första dagliga tidningen ut på Gotland. Det var Wisby Tidning som lades ner 1825.
Under 1800-talet kom och gick flera titlar, som Wisby veckoblad, Gotlands Läns Tidning, Wisby Argus och Gotlandsposten.
I dag är det webbsajten Helagotland som är i huvudfokus, men Gotlands Tidningar i pappersform lever alltjämt om än med lite krämpor.