Gotländsk mat i Washington
Gotländsk mat ska serveras på svenska ambassaden i Washington. Den 8 januari åker Patrick von Corswant, från Stafva gård, tillsammans med Fredrik Malmstedt, från restaurang 50 kvadrat, till USA för att bjuda på buffén.
Smakprov. Gotländskt bröd med bland annat tryffelsmör.
Foto: Tobias Wallström
Allt för att marknadsföra Gotland i USA, men även i Sverige.
- Vi tror på kombinationen mat och turism. Genom det här hoppas vi på att synliggöra gotländska matvaror i Sverige. Man kan väl kanske tycka att det är en omväg att åka till Washington, men vi hoppas på att få uppmärksamhet på det här sättet, säger Patrik von Corswant.
Svårt i tullen
Den mat som ska bjudas på kommer från gotländska företag. Det handlar om dessertostar, färsk tryffel, tryffelhonung, salmbärssylt, gotländskt bröd, lax från Katthammarsvik, rödvin och drinkar gjorda på sockerbetsrom. Patrik von Corswant berättar att det inte varit helt lätt att se till att råvarorna kommer in i USA.
- Det har varit ett extremt jobb att få ihop allt när det gäller frakten. Förhoppningsvis kommer varorna in i landet.
Till projektet har kommunen och länsstyrelsen bidragit med 10 000 kronor var.
- Den typen av gäster som finns på den här tillställningen är en exklusiv resepublik. Därför är det ett perfekt tillfälle att visa upp Gotland på, säger Peter Daun, från Goda Gotland.
Ledande
En stor del av gästerna kommer att bestå av ledande personer inom industriföretag både i Sverige och utomlands.
Den 8 januari invigs utställningen som bland annat ska visa svenska uppfinningar och ett fotografiskt herbarium baserat på Carl von Linnés upptäckter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!